Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Берлинската стена
Берлинската стена
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Падането на Берлинската стена


Един ден преди 10 Ноември, на 9.11.1989 г. пада Берлинската стена. Източно-германците са в еуфория! Две-три години след Обединението на Германия, източно германците все още се гордеят, че са се сдобили с автомобили западни марки втора употреба и се превиват от смях, когато срещнат някой с автомобил източно производство.

Канцлерът обединител Хелмут Кол обещава за 5 години да изравни стандарта на живот на источно-германците, с този в Западна Германия. Швейцарски икономисти обаче не са оптимисти и предричат 15 години за възстановяване на икономиката в бившето ГДР.
loading...
Вече са изминали повече от 26 години, от Обединението на Германия, а стандартът на живот в присъединилите се Нови Немски Републики, все още не достига нивото на западните им събратя. Германицте и през 2019 година все още ще плащат данък-солидарност (Solidaritätszuschlag) за бившето ГДР. Но не е изключено Евросъюзът все някога да изравни стандарта на живот в цяла Европа. Но не веднага, по-нататък.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


26 години след Обединението на Германия, на източно-германците вече съвсем не им е до смях и до лъскави западни стоки. На 05.12.2014, по време на Landtagswahl in Thüringen 2014, в една от източно-германските републики - Freistaat Thüringen (Тюрингия), бива избран за министър-президент Bodo Ramelow - член на "Die Linke" (Левица). Първият премиер от Левицата в германската история.

Това провокира възмущение у лукавите западняци и веднага след избирането му, съдът изисква отмяна на имунитета му, за това че на 13.02.2010 Bodo Ramelow организирал неразрешена демонстрация против дясно радикална организация - "Junge Landsmannschaft Ostdeutschland (JLO)", с което е попречил на неонацистите да маршируват по улиците на Дрезден.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker