Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Бильдербергский клуб Билдърбъргска група Bilderberg Group Bilderberg-Konferenz Grupo Bilderberg Groupe Bilderberg

"We shall have world government, whether or not we like
it. The question is only whether world government will
be achieved by consent or by conquest."

James Paul Warburg, February 17, 1950

"Ние ще имаме световно правителство и да искме и да
не искаме. Единственият въпрос е дали световното
правителство ще бъде постигнато чрез завоевателна война
или чрез съгласие на хората."

Джеймс Пол Варбург - лихвар,
един от основателите на Federal Reserve Systems

Билдърбъргска група
Bilderberg group
Билдърбъргска група, също Билдърбъргски клуб или Билдърбъргска конференция (на английски: Bilderberg group) са неформални, частни срещи на влиятелни и лукави индустриалци, банкери, военни, политици, медийни магнати, членове на европейски монархически династии.

loading...
Заседанията на самозвания елит са засекретени, за да не развенчаят мита за "държавен суверенитет", "саморегулираща се пазарна икономика", "свободен пазар", "свобода на словото" и "демократични традиции".

Въпреки стремежа да се запази всичко в пълна тайна, не е възможно да се скрие присъствието на едно място на бъдещи президенти, канцлери и министър-председатели, крале, принцове и принцеси, банкери, директори на тайни служби, собственици на средства за масова информация и крупни корпорации.

По-голямата част от поканените на Билдърбъргска конференция, са от държави членки на НАТО. След 1989 участват и представители от други държави. Поради тайния характер на срещите на Билдърбъргския клуб, подобно срещите на "Council on Foreign Relations" и "Chatham House Rule", официална информация за тях не се публикува. Конференцията на задкулисната клика се пази в тайна, защото на нея паразитите взимат решения за съдбата на нарада, без народа да има право да изказва мнение.

Не се знае дали конференциите се провеждат под формата на дискусии, дали членовете гласуват при вземане на решения или просто "Големия Брат" свиква своите "съюзници" на инструктаж. Не се знае и дали в случай на разногласия, не се напомня на присъстващите, за 1000-та американски военни бази, разположени по цялото земно кълбо.

Това, което се знае е, че представителите на медиите взимат участие не за да публикуват информация за срещите, а за да получат инструктаж какво трябва да публикуват за масовия потребител.

Участници в Билдърбъргската конференция са около 130 души, нейната продължителност обикновено е 3 дни, а участниците са 2/3 западно-европейци, 1/3 северно-американци. Около една трета от участниците са членове на правителства или политически институции, две трети са банкери, собственици на крупни корпорации, медийни магнати и ръководители на университети, но всички участват като частни лица, а не като длъжностни лица с техните официални постове.

Основното ядро членове на Билдербергския клуб, са военни стратези от северноатлантическия съюз НАТО. След 1972 година участват и жени на срещите. Най-активните членове на клуба са Giovanni Agnelli (Fiat), David Rockefeller (Chase Manhattan Bank, ExxonMobil, Chevron) и Henry Kissinger.

"The illegal we do immediately;
the unconstitutional takes a little longer."

Henry Kissinger (New York Times, Oct. 28, 1973)

"Незаконното правим веднага;
противоконституционното отнема
малко повече време."

Хенри Кисинджър -
лауреат на нобелова награда за мир,
срещу когото на 11. септември 2001
е заведено съдебно дело за
престъпления срещу човечеството
и организиране на военния преврат
в Чили 1973 год.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Тъй като заседанията на Билдърбъргския клуб са неформални, не се публикуват официални комюникета, относно решенията които се приемат от членовете, респективно от техния ръководител. За тях съществуват само логически заключения, относно произхода на събитията в политическия и обществен живот, след поредната "All-star" конференция. Защото една част от историята на човечеството не се пише, а се предопределя.

"We are grateful to "The Washington Post",
"The New York Times", "Time Magazine" and other great publications
whose directors have attended our meetings and respected their
promises of discretion for almost forty years. It would have been
impossible for us to develop our plan for the world if we had been
subject to the bright lights of publicity during those years. But,
the world is now much more sophisticated and prepared to march
towards a world government. The supranational sovereignty of an
intellectual elite and world bankers is surely preferable to the
national auto-determination practiced in past centuries."

David Rockefeller

"Ние сме благодарни на "The Washington Post", The New York Times,
Time Magazine и други водещи издания, ръководителите
на които почти 40 години посещаваха нашите срещи и съблюдаваха
дискретност.
Ние нямаше да можем да разработим нашия план за Нов световен ред, ако през всичките тези години към нас се насочваха
заслепяващи прожектори. Наднационалният суверенитет на елита
на интелектуалците и световните банкери, без съмнение е за предпочитане пред
националната независимост, практикувана в бившите столетия."

Дейвид Рокфелер
- Билдърбъргската конференция 6. - 9. юни 1991, Baden-Baden/Германия

Така например немският публицист Andreas von Rétyi в своите трудове изказва становище, че Билдърбъргската група стои зад убийството на Alfred Herrhausen - топ-мениджър на Deutsche Bank, благодарение на когото банката става водеща в Германия и една от водещите в света.

Също зад убийството на Улоф Палме, се изказват мнения, че стоят Билдербергерите. Шведският социал-демократ Olof Palme предлага идея за безядрена зона в Европа. Тази идея се подкрепя от църквата. На 28.03.1986 Улоф Палме е убит, а шведската полиция води разследването около убийството незаинтересовано, не взема под внимание свидетелски показания на очевидци. Първоначално "информират", че RAF-терористи били поели отговрността за убийството - в стила на Гладио. Когато лъжата става очевидна, пускат версии че зад убийството стояла Кюрдската работническа партия, след това пък поддръжници на южноафриканския апартейд, към когото Olof Palme се изказвал критично и т.н.

Някои автори обясняват петролната криза от 1973, като планирана на конференцията на Билдербег в Салтшьобаден (Saltsjöbaden)/Швеция, с цел да се укрепи американската валута и американската икономика, като за целта е бил създаден дефицит на нефт.

На конференцията на Билдърбърг през 1988 в Telfs-Buchen, бива поканен Helmut Kohl, който две години по-късно обединява Германия.

Карта на държавите с представители поне на една от конференциите на Билдърбъргската група
Карта на държавите с представители поне на една от конференциите на Билдърбъргската група


През 6.юни - 9.юни 1991 на Билдърбъргска конференция в Баден-Баден/Германия, бива поканен Бил Клинтън - по онова време губернатор на Арканзас. След посветяването му в проекта "Северноамериканско споразумение за свободна търговия" (NAFTA), Bill Clinton обещава да помогне. Една година по-късно Клинтън вече е пристигнал в Белия Дом. През 1993 е "избран" за президент, а на 01.01.1994 "North American Free Trade Agreement" влиза в сила.

На същата конференция 1991 е поканен и Jacques Santer, който на 23. януари 1995 е "избран" за председател на Европейската комисия.

Същото се случва и с Tony Blair, който след участие в спектакъла на Билдърбъргите, става председател на Лейбъристката партия и скоро след това и премиер-министър.

Също Romano Prodi от първо е поканен за участие в Билдърбъргска конференция и на скоро след това бива "избран" за премиер-министър на Италия и за председател на Европейската комисия.

Турският външен министър Emre Gönensay и губернатора на турската централна банка Gazi Ercel гостуват на Конференцията на Билдербергерите 30.май - 1.юни 1996 в Торонто/Канада. Четири дни по-късно правителството на Mesut Yılmaz си подава оставка, за да отстъпи място на ислямиста Necmettin Erbakan. В стила на Билдербергерите е, да подклаждат религиозни и етнически конфликти, които водят до дестабилизиране на региона.

На конференцията от 14.май - 17.май 1998 Turnberry, Ayrshire, Scotland, присъства Baron Robertson of Port Ellen, който през август 1999 бива "избран" за НАТО-генерален секретар.

Ангела Меркел е поканена да участва в Билдърбъргската конференция 5.май 2005 - 8.май 2005, половин година по-късно на 22.ноември 2005, Меркел "спечелва" изборите за канцлер на Германия.

На Билдърбъргската конференция в Kopenhagen през 2014 г. е бил поканен бъдещият президент на Франция - Emmanuell Macron.

Президенти и премиер-министри се явяват на нещо като Casting пред Билдербергския клуб, след което биват "избрани от народа".

По изявления на Etienne Davignon, решение относно въвеждане на Еврото, е прието на една Билдърбъргска конференция. Решение за основаване на Европейската общност, също е прието на Билдърбъргска конференция, според изявления на John McGhee.

"Die vier Botschafter brauchten über das
Berlin-Abkommen nicht viel zu verhandeln. Sie
brauchten nur den Text zu unterzeichnen, den
die Bilderberger ausgearbeitet hatten."

Henry A. Kissinger - Potsdam 1993

"Четиримата посланници (има в предвид
победителите от Втората световна война, бел.
на ред.) няма нужда да се пазарят за
Берлинския договор. На тях им трябва само да
подпишат текста, който Билдербергерите
изготвиха."

Херни Кисинджър, Потсдам 1993


Още по темата:

Списък на участниците в Билдърбъргската конференция 2017 г.
loading...
"Five eyes"

Йерархия по време на фашизма

Световната йерархия по време на Студената война

Йерархия в НАТО

Йерархия в Евросъюза

Кого шпионират САЩ

САЩ са разочаровани от германците

Планът на САЩ за световно господство

Съдилищата в САЩ вече стоят над съдилищата в Европа

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker