Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ролята на миграцията за демографската криза

В началото на 1989 г. простосмъртните вече очакват с нетърпение да получат задграничните паспорти и не бързат да се омъжват, защото знаят ли къде може да им излезне късмета. След като вече могат да пипнат келепира, защо да се прекарват.

През есента на 1989 г. започва издаването на първите задгранични паспорти. Появяват се и първите посреднически фирми, които организират студентски бригади за работа в Западна Европа и САЩ ("Work and Travel"). Работата която предлагат е тежка и неквалифицирана и без каквото и да било заплащане (за работещите, не и за посредниците). Тълпи от еуфорични студентки, озарени от американската мечта, чакат на километрични опашки пред офисите на посредниците в столицата.

Още през 1960-те и 1970-те за Западна Европа и САЩ заминават гастарбайтери от Югославия, Гърция и Турция. Но това не води до демографски колапс в тези страни, защото в голямото си мнозинство, тези гастарбайтери създават семейства помежду си: Югославяни с югославянки, гърци с гъркини, турци с туркини.

В онази епоха телевизиите все още не поучавали простолюдието, че децата на Запад ги отглеждат гувернантки, а жените освен че не работят, дори и не кърмят децата си, за да не си развалят фигурата.

Но и обективно през 1960-те стандарта на живот на Запад, както и в Източна Европа, е позволявал бедните за няколко години да спестят пари за жилище.

Съвсем различно е с българките, както и със всички останали източно-европейки на прехода, които хукват като отвързани на гурбет на Запад, но не да работят, а да нюхат за кореняци-западняци, че да получат всичко на готово. Защото при демокрацията, с една заплата вече даже и тока не можеш да си платиш в България. А в Германия за тези, които са на заплата, немците казват:
"Zum Sterben zu viel, zum Leben zu wenig."
"За да умреш - заплатата ти е в повече, но да жиееш не ти стига."

В началото на 1990-те вестниците на Запад гъмжат от обяви за запознанства на източно-европейки, които са нетърпеливи и още при първия контакт питат кавалерите, дали живеят в апартамент или в къща, дали стените на къщата са от тухли или стъкло, дали в къщата има камина и колко слуги и гувернантки имат.

Докато дамите от източно-европейските страни, членки на НАТО и Евросъюза, вече не задават такива въпроси, то украинки все още гледат американски филми и си представят, че и те като Пепеляшка, ще срещнат принца от Америка, който ще ги спаси от 12 часовия работен ден.

Първите източно-европейци, които получават безвизов достъп до Запада, са източно германците. Респективно източно-германките в началото на 1990-те имат най-ниската раждаемост от всички източно-европейки - 0,7 деца/на жена.

Мотивът, който подтиква жените да не бързат да раждат е същият, който подтиква хората да играят на "Тука има тука няма", да се обаждат по съблазнителни обяви за високоплатена работа, обяви на млади мацки, които си търсят донори на сперма, обяви на отдаване под наем за символична цена.

Твърдението че населението намалява поради емиграция, е само половината истина. По-голямата част от българите в чужбина са с българско гражданство и биват преброявани в България, като българи. Една много малка част от емигрантите са загубили българско гражданство, за да се сдобият с чуждо. Друг е въпросът с децата, които българките раждат в чужбина, най-често не от български мъже.

Като българи биват преброявани и турците, които през "Възродителния процес" се изселиха в Турция, а впоследствие си възстановиха българското гражданство. Също биват преброявани като българи и македонски граждани, които са получили българско гражданство. И българите от Украйна, (наследници на изселилите се след Кримската Война), получили българско гражданство, биват преброявани като българи.

Всички те не идват в България да живеят, а целта им е с българския паспорт да ходят гастарбайтери и проституки в Западна Европа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu

Причини за демографската криза:

Демографски тенденции в България

Ролята на емиграцията за демографската криза
loading...
Ролята на социално-битовите условия за раждаемостта

Ролята на образованието за раждаемостта

Ролята на българските мъже за демографската криза

Раждаемостта в европейските държави

Бракове с чужденци

Духът на времето

Конфликт на половете

Извънбрачните деца

Ролята на медиите за демографската криза

Ролята на религията за демографската криза

Добрите нрави и демографската криза

Ваксина за стерилизация

Информационна стерилизация

Демографски прогнозиwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker