Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Нацистки войници се веселят с французойки в окупирана Франция
Нацистки войници се веселят с французойки в окупирана Франция
Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Демографска криза по време на окупация

Напълно естествено явление е по време на окупация, раждаемостта на окупираната нация да намалее.

Франция, по време на нацистката окупация 1940-1945 г., е разполагала със собствено правителство, ръководено от Marschall Philippe Pétain, което правителство е колаборирало с Нацистка Германия, аналогично на всички неоколониални администрации, пардон - демократични български правителства от 1990 г. насам.

Нацистите не бомбардират Франция, както САЩ на днешно време не бомбардира България. Но нацистите заграбват ключови отрасли от френската индустрия, като например производителя на автомобили "Renault", който след войната бива национализиран.

Терминът "Окупация на Франция", вероятно е възникнал през 1945 г., след капитулацията на Нацистка Германия. А преди 1945 сигурно се е наричало приемане на Франция в "Тристранния пакт", както на днешно време се нарича приемане на България в Европейския Съюз/ НАТО.

А плячкосването на Франция от нацистите, вероятно се е наричало - германски инвестиции във френската промишленост. Както на днешно време Западът "инвестира" във водоснабдяването, енергоснабдяването, телекомуникациите, обществения транспорт и златодобива на България.

И присъствието на нацистка войска на територията на Франция, сигурно Marschall Philippe Pétain е мотивирал с опастността Франция да бъде нападната от Великобритания и Русия.

Според различни автори, например Jean-Paul Picaper около 200.000 деца от нацисти - "enfants maudits" също "Bâtards de Boche" ("проклети деца"), са родили французойките по време на окупацията 1940-1944 г. Общо деца от нацистки войници и жени от окупираните нации - "Wehrmachtskinder" в Европа са между един и два милиона.

Франция по време на окупацията е имала спад на раждаемостта, както България при прехода към демокрация.

1,8 милиона французи били изпратени на работа в нацистки лагери, както на днешно време приблизително толкова са българските мъже, заминали като гастарбайтери на Запад.
loading...
И ако окупацията на Франция беше продължила не четири а 24 години, "enfants maudits" нямаше да бъдат "само" 200.000. И населението на Франция вероятно щеше да намалее, а населението на Нацистка Германия щеше да се увеличи. Населението на България намаля при демокрацията за периода 1990-2012 с 23%, а населението на САЩ за същия период се увеличи с 25,6% (по данни на ЕВРОСТАТ).

Copyright:www.aliceswonderland.eu


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker