Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
извънбрачни раждания
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Дете по любов или дете по сметка

В миналото така наречените "незаконни деца", на днешно време се наричат извънбрачни деца - деца, чиито родители юридически не състоят в брак. Ако до края на 20-ти век извънбрачните деца са били изключение, то на днешно време извънбрачните деца принадлежат към мейнстрийм - брачните деца са изключение. Въпреки, че на днешно време обществото до голяма степен е превъзмогнало предразсъдъците от миналото, по отношение на юридическите права на извънбрачните деца, няма съществени корекции в законодателството.
Leonardo da Vinci Madonna Litta
Социолозите на днешно време не могат или не искат да направят връзка между увеличаване броя на извънбрачните деца, увеличаване броя на разводите, намаляване на раждаемостта и подривната дейност на масовата култура.

Жената за да реши да забременее и да роди две или повече деца, е необходимо да има съпруг. Проститутката не може и не желае да има съпруг. Ако през 1990 година 12.4% от новородените в България са били извънбрачни (в EU - 17,4%), то през 2010 извънбрачните раждания са вече 54.1%, през 2011 г. - 56,1%, през 2012 г. - 57,4%, през 2013 г. - 59.1%, през 2014 г. - 58.8% (според Националния статистически институт), с което България стои на първо място в Европа по извънбрачни раждания.

Точна статистика относно броя на проституиращите жени и заразените с венерически болести, не е възможно да се състави и да се публикува. Логично е там, където има най-много извънбрачни деца, да има и най-много проституиращи жени и най-много заразени с венерически болести.
бебе
Най-висок е относителният дял на извънбрачни раждания в областите Ловеч (76,2%), Видин (73,9%) и Сливен (73,0%), а най-нисък - в Кърджали (41,5%), Благоевград (41,9%) и София (48,0%).
За сравнение в Германия 30% от новородените са извънбрачни, в Австрия 37%, в останалите европейски държави между 20% и 40%. Най-малък дял извънбрачно родени деца има Гърция - 6,6%.

Според други източници през 2009 год. на върха с най-много извънбрачни раждания стои Естония - 59,2%. Естония е и страната с най-много заразени от СПИН в Европа. Талин се смята за най-големият пазар на проститутки в Европа. В 27-те държави членки на Евросъюза, извънбрачните раждания са 37,4%, с което са се увеличили повече от два пъти, от преди 20 години. За българите евроинтеграцията е донесла увеличение на извънбрачните раждания повече от четири пъти.

Няма публикувани статистики относно това, колко от българските 59% извънбрачни деца остават в България и колко ги осиновяват за донори на органи.

През епохата на сексуална революция, през 1965 година от всички новородени деца в Европа, най-малък дял имат извънбрачните - под 10%, в сравнение с минали епохи и в сравнение със съвременното постиндустриално общество.

С увеличаване дела извънбрачни деца, обществото все повече се доближава да първобитното общество, в което не е имало брак, семейство, образование, а възпитанието на децата е било минимално.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Бумът на извънбрачните раждания в България означава, че за българката не "семейните ценности си остават традиционни", както казионните български медии ни поучават, а че са вече анахронизъм. Не семейството, децата и образованието в България са култ, култ са лъскавите западни стоки и парите. А при Celebrity Culture пари не се правят със семейство, деца и образование.

"Omnis distaedere pecunia nunquam!"
"Всичко омръзва, парите - никога!"

(латинска пословица)


Причини за демографската криза:

Демографски тенденции в България

Ролята на емиграцията за демографската криза
loading...
Ролята на социално-битовите условия за раждаемостта

Ролята на образованието за раждаемостта

Ролята на българските мъже за демографската криза

Раждаемостта в европейските държави

Бракове с чужденци

Духът на времето

Конфликт на половете

Извънбрачните деца

Ролята на медиите за демографската криза

Ролята на религията за демографската криза

Добрите нрави и демографската криза

Ваксина за стерилизация

Информационна стерилизация

Демографски прогнози

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker