Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Критика към Celebrity Culture в изкуството

В антиутопичния филм "Идиокрация"/"Idiocracy" от 2006 г., Mike Judge интерпретира бъдещо общество, в което американския президент е бивш порно-изпълнител, а филм получил Оскар, демонстрира човешки задник в едър план, който в продължение на два часа изпуска газове, от което публиката е възхитена.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"To Rome with Love" на Woody Allen от 2012 год. тематизира ролята на знаменитостите в условията на културен упадък на обществото.

loading...
Филмът "Най-важните неща" от 2001 година на Иван Андонов, интерпретира култа към марковите стоки и ценностната деградация на населението в посткомунистическа България по време на Прехода.

Филмът "The Devil’s Violinist"/"Дяволският цигулар" (2013) , режисьор Bernard Rose, е Paganini-Biopic и шоубизнес-драма. Филмът тематизира творческата кариера на виртуоза Николо Паганини (1782-1840), от гледна точка на съвременното общество, при което дори и гениалните хора биват осмивани и освиркани от публиката, в случай че предварително не са препоръчани от господстващите. Филмът тематизира и ролята на черния пиар относно морала на знаменитостите и последвалия комерсиален успех. Поради дисонанс с утвърдените западни ценности и митове за американската мечта, филмът "The Devil’s Violinist" си спечелва остри негативни критики в западните медии.

Филмът "Twelve" (2010), режисьор Joel Schumacher, тематизира бляновете на заможните младежи в САЩ, да станат известни, дори и чрез трагични последици след едно парти.

Филмът "Звезда" (2014), режисьор Анна Меликян тематизира живота в Москва, както на богатите, така и на онези, които се стремят към богатство. Младото поколение, въодушевени единствено от блясъка, мечтаещи на всяка цена да станат известни.

Филмът "Елитно общество"/"The Bling Ring" от 2013 година, на София Копола, е социална сатира на целите и перспективите на младите в САЩ - създателя на Celebrity Culture. Животът на младежта в САЩ се ограничава с наркотици, публикуване на селфи и полиране на собствения си статус във Facebook, в общество, в което единствено повърхостта играе роля.

"Nerve" (2016), режисура: Henry Joost, Ariel Schulman, тематизира употребата на смартфоните и социалните мрежи, които тийнеджърите използват предимно за да добият популярност, макар и чрез унижения и риск да загубят живота си.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker