Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ronald Reagan & Margaret Thatcher
President Ronald Reagan, right, and Britain's Prime Minister Margaret Thatcher in 1981
(Credit: AP Photo/File)

Breaking news Games Painting Music Films Fables My Friends Holidays My lessons About us
Студена война Холодная война Kalter Krieg Kalla kriget Den kalde krigen Cold War

Den kalde krigen
submarine delfine
Begrepet "kalde krigen" refererer til konflikten mellom de vestlige land med USA i mot Eastern Block under ledelse av Sovjetunionen. Konflikt mellom kapitalisme og kommunisme.

Karakteristisk for den kalde krigen, USA og USSR antagonister som bruker alle midler for krigføring - psykologisk krigføring, mekling krig, terrorisme, ideologisk krigføring og teknologisk krig, men uten direkte kjempet uten tap på begge sider.

Cold War dekker selv kulturkrig - mot Sosialistisk realisme og Abstrakt ekspresjonisme, Atonal musikk, nasjonal kultur mot Populærkultur.

Cold War dekker mores av samfunnet - en sosialistisk moral, til kvinners rettigheter tjene som underholdning.

Målet for begge supermaktene USA og Sovjetunionen til å utvide sin innflytelse over hele verden.

Forskjeller mellom den kalde krigen og konvensjonell krig:

I klassisk krig ødelagt infrastruktur, økonomi, og alt er bygget i fredstid under kampene. Og forsettlig slående ukrenkelighet militære og sivile fra fienden. Etter gjennomføringen av krigen, gjenopptatt byggingen av de ødelagte, både vinnere og tapere i. Opprette moralske og økonomiske forhold for regenerering av de menneskelige og materielle tap fra krigen. Etter gjennomføringen av krigen nesten ingen arbeidsledighet.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


I den kalde krigen, tvert imot, under kjempe hardt for å utvikle økonomien, åpne nye arbeidsplasser, bedre levestandard, både i NATO og i landene i Warszawapakten, øker befolkningen i begge leire til å investere utdanning og gjort tilgjengelig for de fattigere deler av befolkningen i USA og Vest-Europa.

Under en konvensjonell krig, er hierarkiet i samfunnet minimeres og innbyggerne i landet i stor grad konkurransedyktig og ingen motsetninger mellom dem. Under den kalde krigen, er klassekampen samme innsats, både i landene i Warszawapakten og i NATO.

I konvensjonell krig, mens fronten holdt slåss, sivile bak arbeidet med 14-16 timer om dagen i produksjon av våpen og ammunisjon. Under den kalde krigen, tvert imot, arbeidsdagen mer redusert, og sosiale ytelser til befolkningsøkning.

Etter den offisielle slutten på den kalde krigen, et fall i levestandarden både tapere og vinnere i. Starter og ødeleggelse av økonomien i beseiret og stagnasjon i økonomien av vinnerne. Dramatisk økt arbeidsledighet både tapere og vinnere i.

Etter den kalde krigen, den sivile befolkningen i beseiret, begynte å jobbe 14-16 timer i døgnet for å øke fortjenesten av de rike klassen i vinnerne.

Men sivile vinnere også øke arbeidstiden, men ikke så dramatisk som de beseirede som vinnere og tapere allerede er koblet til prinsippet om forholdet.

Generaler av beseiret i den kalde krigen

Cold War er mer human enn konvensjonell krig, som i konvensjonell krig, er representanter for de privilegerte lag av samfunnet av den beseirede part, ved gjennomføring av krigen drept, fengslet eller unngå i utlandet.

På slutten av den kalde krigen, de privilegerte borgere av de beseirede land fremlegger nasjonalformue av pobedititelite og til gjengjeld opprettholde sin sosiale status.

Oppnevning av nazistiske krigsforbrytere fra USA, det er et unntak, og etter andre verdenskrig: Reinhard Gehlen, Hans Globke, Horst Wendland, Arthur Rudolph, Klaus Barbie og mer. ble rekruttert av USA - i den hensikt å Gladio og spionasje (på den tiden Counter Intelligence Corps) mot Sovjetunionen.

Kronologi av den kalde krigen:

Ifølge enkelte historikere, begynte den kalde krigen på slutten av andre verdenskrig - atombomber på Hiroshima og Nagasaki er både nyere bomber fra andre verdenskrig og de ​​første bombene av den kalde krigen.

Andre historikere mener at den kalde krigen begynte etter første verdenskrig, konflikten mellom det russiske imperiet på den ene siden og det britiske imperiet og USA på den andre. Den vellykkede Oktoberrevolusjonen i 1917 skapte grunnlaget for den ideologiske konflikten mellom Russland og Vesten.

Norsk historiker Gordon Brook-Shepherd (Gordon Brook-Shepherd) i sin bok "Iron Maze: Vestlige etterretningsorganisasjoner mot bolsjevikene," forteller om planene av britisk etterretning MI6 som ble forbereder angrep på Lenin. Planen ble godkjent av daværende statsminister David Lloyd George, og regjeringene i USA og Frankrike ble plassert i fremtredende.

I 1945, til den amerikanske presidenten Harry S. Truman tildelt US Air Force utvikle en operativ plan for angrepet på Sovjetunionen. I desember 1945 under ledelse av general Dwight Eisenhower, er planen under navnet Operation Helhet (JIC 329/1) klar. Det gir en overraskende smell i Sovjetunionen, der kaster 30 atombomber på 20 sovjetiske byer: Moskva, Forest, Kujbysjev, Sverdlovsk, Novosibirsk, Omsk, Saratov, Kazan, Leningrad, Baku, Tashkent, Chelyabinsk, Nizjnij Tagil, Magnitogorsk, Perm, Tbilisi, Novokuznetsk, Grozny, Irkutsk og Jaroslavl.

Denne planen skal suppleres fortløpende til 1948, og i desember 1948 allerede gir for utgivelsen av 133 atombomber på 20 sovjetiske byer. Planen omfattet en forkjøpsangrep på Sovjetunionen - First Strike.

Mellom 1950 og 1957, utvikler NATO en plan Forward Strategy DC 6/1, etter 1952 - MC 3/5, NATO-dokument: 14.01.

På 23.may 1957 NATO laget en ny plan kalt "massiv gjengjeldelse" NATO-dokument MC 14/2 (Samlet strategisk konsept for forsvar av NATOs Area).

I 1960 gjorde NATO en plan "Single Integrated Operational Plan SIOP-62" som sørget for de 3423 målene i Øst-Europa bombardement med atombomber.

Fra 1967 til 1968 til 1991, gjorde NATO en plan "Fleksibel respons", NATO-dokument 143/3, som i 1980 gir 40.000 mål i Øst-Europa for et atomangrep.

Under administrasjon av Jimmy Carter, USA laget "Counter-doktrine / utjevnings-strategi" for fleksibel bruk av atomvåpen - Presidential Directive PD 59. Men Jimmy Carter i 1978 nøytron bombe, oppfunnet av Samuel Cohen i 1958 ikke bli produsert. Ifølge oppfinneren Samuel Cohen: "Et nøytron bombe er det eneste våpenet i menneskehetens historie, noe som gir mening til krig Da krigen kommer til en slutt, fortsetter verden å eksistere.». Med "verden" Samuel Cohen Gitt bygninger, planter, livløse objekter, når folk blir drept av stråling.

Nuclear bunker
Nuclear bunker

I denne perioden Sovjetunionen har en fordel i Europa når det gjelder tanker og nøytron bombe er et alternativ for å motvirke russiske stridsvogner uten opustushava og radioaktiv forurensning av Europa. I 1981 Ronald Reagan besluttet å produsere nøytron bombe, som senere ble trolig ødelagt. Ifølge offisielle data, produsert i USA etter 1974 er for tiden stasjonert rundt 800 nøytron stridshoder.

Ifølge den tyske forsvarsdepartementet i september 1983 Sovjetunionen har 39 militære baser i Hviterussland, Ural og Karpatite 351 raketter "SS-20" med 1053 atomstridshoder. Foruten dem, i 1983 Sovjetunionen har utplassert 248 "SS-4-Sandel" og "SS-5-Skean" raketter. 14. november 1983 begynte USA utplassering av amerikanske mellomdistanseraketter av handlingen i Europa.

23. mars 1983, i en kritisk fase av den kalde krigen, kunngjør USAs president Ronald Reagan Strategic Defense Initiative (SDI - en bulgarsk SDI) - en militær mot Sovjetunionen og Øst-Europa.

I 1990 under administrasjon av Bill Clinton, fortsetter SDI under et nytt navn - National Missile Defense (NMD).

SDI, aka Star Wars, gir for utvikling av land, vann, luft og plass våpen for å eliminere sovjetiske interkontinentale ballistiske missiler.

"Star Wars" forventede utvikling av x-ray laser (Prosjekt Excalibur, Excalibur Plus og Super Excalibur), kinetisk ammunisjon (Prosjekt Brilliant Pebbles) og Relsotron (Prosjekt Jedi). Ifølge eksperter til 2000 i Russland, som er mer avanserte i laserteknikk er ennå ikke etablert en røntgenstrålelaser, som kan være effektive i rommet.

Nyere offentlig tilgjengelige data taler for de fleste kortbølge laser Linac Coherent Light Source i USA, med en bølgelengde på 0,15 nm, håper i fremtiden å nå 0,05 nm. Da vil det være mulig (mistenkelige) folk til å bli blendet av en stor avstand, for eksempel fra satellitter fra verdensrommet. Men inntil da (mistenkelige) mennesker vil bli ødelagt bare med droner, guidet av GSM-mobile telefoner til ofre.

Ved 1988 USA investert 29 milliarder US $, så er det klart at "Star Wars" har sviktet og det amerikanske parlamentet suspendert sin finansiering. På den tiden, rykter om at SDI-programmet for Ronald Reagan er årsaken til overlevering av Sovjetunionen og forkynnelsen av Perestrojka Mikhail Gorbatsjov.

Hvis amerikanerne hadde en betydelig militær overlegenhet over Sovjetunionen, ville de bli angrepet, uavhengig av Perestrojka og lovende planer Mikhail Khodorkovskij, til det russiske olje passere inn i amerikanske hender.

Fra 10.11.2004 til 2012 год. USAF under programmet "Airborne Laser Laboratory" test laserkanon montert på flyet "Boeing YAL-1", som faktisk er endret "Boeing 747-400F", der baugen er montert laser kanon.

Laser (Chemical Oxygen-Jod Laser) består av seks moduler, avgir energi MW kraft og bølgelengde på 1315 nm, dvs. i den usynlige infrarøde spekteret. Foruten laser kanon, må tre laser finne mål (Track Illuminator Laser), for å markere og måle atmosfæriske forstyrrelser (Beacon illuminator).

"Airborne Laser" ikke brent fiende ballistisk rakett, eller er i stand til å ødelegge det. Bare varme opp utenfor kledning, og dermed må få henne ut av spill. På 10.08.2009 Boeing 747-400F første rakett avfyrt i en avstand på 120 km. Prosjekt "AL-1" i 2012 er avviklet, offisielt på grunn av kutt i militærbudsjettet og pengemangel.
Topol-M
Samtidig Sovjetunionen / Russland utvikler "PT-2UTTH Topol M" - tretrinns interkontinentale ballistiske raketter med MARV (manøvrer reentry vehicle) stridshoder med slagkraft på 550 kT TNT (ifølge andre kilder 800 kilotonn TNT tilsvarende) som bane siste fase av flyturen er praktisk talt uforutsigbar. Atombomber på Hiroshima og Nagasaki hadde 13 kilotonn TNT tilsvarende, dvs. 60 ganger mindre ødeleggende effekt enn den til "Topol-M".

Disse rakettene er montert på MZKT-79221 - en lastebil med en kapasitet på 588 kW (880 hk), produsert i Hviterussland / Mіnskі anlegget kolavыh tsyagachoў.

Montert på mobile plattformer er i konstant bevegelse, er det svært vanskelig rakett som skal lokaliseres. Rocket skutt opp fra den russisk-kinesiske grensen ville skape vanskeligheter for amerikanerne mot hvem du skal føre krig. Videre rakett "Topol M" venner av menneskeheten ikke klarer å fange opp rommet av alle stridshoder som slår uavhengig av hverandre.

Missile "Topol-M" er utstyrt med en treghetsnavigasjonssystemet (Inertial Navigation System, kort INS), som dirigerer missilet autonomt uten eksterne navigasjonssignaler, som for eksempel GPS.

Ifølge uavhengige forskere, realisering av "rocket paraply" mot en flåte ballistisk rakett, er det teknisk umulig, og er fortsatt bare i drømmene til merican.

Den 10. januar 2003 ble Pentagons planer Unified Command Plan for nye oppgaver av US Strategic Command (USSTRATCOM) - plan "Global Strike" - OPLAN 8022 - en plan for total krig mot menneskeheten. I denne globale krigen, gir Pentagon operasjoner med atom ballistiske missiler og våpen av plass og virtuelle våpen - cyberwar, gjennom informasjonsteknologi som militær aksjon koordineres av USA.

I 2003 Plan Enkelt Integrated Operational Plan (SIOP) formelt eliminert og erstattet av operasjonsplanen (OPLAN) 8044. Den militære gjennomføringen av planen for en global krig 8022 beredskapsplan (CONPLAN 8022) som trådte i kraft høsten 2004

Globalt spionasje personvernet til hele menneskeheten fra NSA, oppdaget av Edward Snowden i 2013, bekreftet planene til Pentagon.

I oktober 2013 begynte byggingen av missilet kompleks "SM-3 IB" i Romania. På 15.12.2013, tyske medier, som siterer satellittbilder, rapporterte at Russland har i Kaliningrad-regionen og grensen til Litauen, Latvia og Estland, rakettkompleksene "Iskander-M".

Prompt Global Strike (PGS) - global lynnedslag i løpet av én time, er den viktigste amerikanske militære strategi siden begynnelsen av det 21. århundre. Pentagon planlegger ballistiske atomraketter for å utstyre en konvensjonell eksplosjon, og oppfinne nye våpen kontrollert av plass og "virtuelle" (IT) våpen som å streike lynnedslag på hele planeten.
RS-24 Yars
RS-24 Yars
I desember 2013 Russland, som svar på den amerikanske PGS, og starter med en ny generasjon av våpen БЖРК (Боевой железнодорожный ракетный комплекс) basert på rakett "RS-24 yars" (i henhold til NATO-klassifisering - "SS-27 Mod 2") ligger i en standard rail reefer, lengde 22,5 m. Ikke-kjernefysisk stridshode av missilet er i stand til å slå til hvor som helst på kloden i løpet av en time.

Strategiske balansen

På midten av 1960-tallet skjedde strategiske balansen i militær makt av Sovjetunionen og USA antagonister kommunistene stengt leirer på midten av 1960-tallet, gjorde USA ikke demonstrere testosteron ved åpen militær intervensjon i land med venstreorienterte regjeringer som holdt hans nasjonalisering av rikdom .

Strategiske balansen mellom Sovjetunionen og USA er årsaken til avkoloniseringen av landene i Asia, Afrika, Karibia og Stillehavsøyene. Uten den økonomiske, militære og moralsk støtte fra Sovjetunionen, ville den nasjonale frigjøringsbevegelsen i koloniene være vellykket.

På 1970- og 1980-tallet, blir bare utført hemmelige operasjoner kodenavnet "Operasjon Condor" (spansk Operación Cóndor), i den hensikt å straffeforfølge og utryddelse av venstreorienterte politiske og opposisjonsstyrker over hele verden.

For dette formålet, de hemmelige tjenestene til Argentina, Chile, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Brasil, delvis hemmelige tjenester av Peru, Ecuador og Venezuela under ledelse av den amerikanske installert militære diktaturer som holdt massiv undertrykkelse mot befolkningen. Forbrytelser begått i perioden undersøkt den dag i dag.

Vinnere og tapere i den kalde krigen

Til denne dag er det ingen vitenskapelig bevist fakta om årsakene til sammenbruddet av Sovjetunionen og kommunismen i Øst-Europa. Akkurat som historikere fortsatt ikke vet årsakene til sammenbruddet av det romerske imperiet og det osmanske riket. Basert på Human Development Index for 1990, landene i Øst-Europa var ikke i en økonomisk kollaps på slutten av den kalde krigen. Påstanden om at programmet for Ronald Reagan "Star Wars" ("Strategic Defense Initiative"), har sikret seg militær overlegenhet i USA over Sovjetunionen , da Sovjetunionen hadde overgitt, ble også tilbakevist. Seier i Vesten over East, kan man snakke bare for ideologisk seier. Seier av kapitalismen enn kommunismen. Seier i den kalde krigen seier mat med kunstige smaker, smaksforsterkere og konserveringsmidler enn naturlig mat. Win Monsanto GMO mais enn naturlig mais. Vinn klokker radioaktivt, glødende pil løpet klokker uten glødende piler. Seier i den kalde krigen seier blanke biler - statussymboler enn personbiler beregnet på å bære fra punkt "A" til punkt "B" Seier i den kalde krigen seier av varer planlagt foreldelse løpet goder bruk. Victory av markedsøkonomi i løpet av planøkonomi. Av sin produksjon av varer for overskudd på produksjon av forbruksvarer. Seier i den kalde krigen er en seier for kommersiell sex enn sex for å formere seg. Vinn en narkotikaavhengighet, homofili og incest løpet sosialistiske moral og familieverdier. Seier i den kalde krigen seier massekultur løpet nasjonal kultur. Abstrakt ekspresjonisme og atonal musikk over sosialistisk realisme. Seier i den kalde krigen seier over gode natur av hykleri. Befolkningen i Øst-Europa, satt i form av garantert fremtid for alle over 45 år mister sin evne til å skille venner fra fiender. Østeuropeere naivt å tro at propaganda fra Vesten som vil hjelpe dem til å leve som dem, har de samme blanke varer som dem. Som indianerne i sitt møte med vesteuropeere utvekslet gull for glassperler og fargede perler og østeuropeere utvekslet sine naturressurser for skinnende, vestlige biler.

Slutt på kalde krigen

Slutten på den kalde krigen offisielt vurdert i 1991, med oppløsningen av Sovjetunionen og Øst-Europa gir i "trygge hender". Show-ned på den kalde krigen annektering av østeuropeiske land i NATO og EU.

I motsetning til alle andre kriger der slutten av krigen innebar slutten av ofrene i den kalde krigen omkomne under militære operasjoner der, tvert imot - det er relativ velstand i massene av både leiren og etter krigen (og til denne dag dag) beseiret land lider store tap - demografisk, makroøkonomiske, sosiale, kulturelle.

Til tross for sin offisielle slutten, fortsatte den kalde krigen for 25 år, med mer oppvarmet psykologisk krigføring og økonomiske krigføring mot de østeuropeiske landene, som allerede burde ha vært allierte av vinnerne.


"Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου"
Πλάτων [427-347 π.Χ.]

"Bare de døde har sett slutten på krigen"
Platon [427-347 f.Kr.]


Slutten av etterkrigstidens verden - USA trekke sine tropper fra Europa og Asia

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker