Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ronald Reagan & Margaret Thatcher
President Ronald Reagan, right, and Britain's Prime Minister Margaret Thatcher in 1981
(Credit: AP Photo/File)

Breaking news Games Painting Music Films Fables My Friends Holidays My lessons About us
Студена война Холодная война Kalter Krieg Kalla kriget Den kalde krigen Cold War

Kalla kriget
submarine delfine
Termen "kalla kriget" syftar på konflikten mellan västländerna under ledning av USA mot östblocket under ledning av Sovjetunionen. Konflikt mellan kapitalism och kommunism.

Karakteristiskt för det kalla kriget, USA och Sovjetunionen antagonister som använder någon form av krigföring - psykologisk krigföring, medling krig, terrorism, ideologisk krigföring och teknisk krig, men utan att direkt kämpade utan offer på båda sidor.

Kalla kriget omfattar även kulturkrig - mot Socialistisk realism och Abstrakt expressionism, Atonal musik, nationell kultur mot Populärkultur.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Kalla kriget täcker sedvänjorna i samhället - en socialistisk moral, för att kvinnors rättigheter fungerar som underhållning.

Syftet med de båda supermakterna USA och Sovjetunionen att utöka sitt inflytande i hela världen.

Skillnader mellan det kalla kriget och konventionellt krig:

I klassisk krig under striderna förstörd infrastruktur, ekonomi, och allt byggt i fredstid. Och avsiktligt slående okränkbarhet militära och civila från fienden. Efter slutförandet av kriget återupptog byggandet av de förstörda, både vinnare och förlorare i. Skapa moraliska och ekonomiska villkoren för regenerering av de mänskliga och materiella förluster från kriget. Efter slutförandet av kriget nästan ingen arbetslöshet.

I det kalla kriget, tvärtom, under kämpar hårt för att utveckla ekonomin, öppna nya arbetstillfällen, förbättra levnadsstandarden, både i Nato och i länderna i Warszawapakten, ökar befolkningen i båda lägren att investera utbildning och göras tillgängliga för de fattigare delarna av befolkningen i USA och Västeuropa.

Under ett konventionellt krig, är hierarkin i samhället minimeras och medborgare i landet i stort sett konkurrenskraftig och ingen motsättning mellan dem. Under det kalla kriget, är klasskampen samma ansträngning, både i länderna i Warszawapakten och Nato.

I konventionellt krig, medan fronten hålls striderna, civila bakom arbetet med 14-16 timmar per dag vid tillverkning av vapen och ammunition. Under det kalla kriget, tvärtom arbetsdagen mer reducerat, och sociala förmåner till befolkningsökningen.

Efter det officiella slutet på det kalla kriget, en nedgång i levnadsstandarden både förlorare och vinnare i. Startar och förstörelse av ekonomin i besegrade och stagnation i ekonomin av vinnarna. Dramatiskt ökad arbetslöshet både förlorare och vinnare i.

Efter det kalla kriget, civilbefolkningen i den besegrade, började arbeta 14-16 timmar om dagen för att öka vinsterna för de rika klassen i vinnarna.

Men civila vinnare ökar också arbetstider, men inte lika dramatiskt som de besegrade som vinnare och förlorare redan är ansluten till principen om förhållandet.

Generaler av besegrade i det kalla kriget

Kalla kriget är mer humant än konventionellt krig, som i konventionellt krig, är företrädare för privilegierat skikt av samhället av den besegrade parten, efter slutförandet av kriget dödade, fängslade eller undvika utomlands.

Vid slutet av det kalla kriget, de privilegierade medborgare i de besegrade länderna lämna in sina nationella rikedom av pobedititelite och i gengäld behålla sin sociala status.

Utnämning av nazistiska krigsförbrytare från USA, det finns ett undantag och efter andra världskriget: Reinhard Gehlen, Hans Globke, Horst Wendland, Arthur Rudolph, Klaus Barbie och mer. rekryterades av USA - i syfte att Gladio och spionage (på den tiden Counter Intelligence Corps) mot Sovjetunionen.

Kronologi av det kalla kriget:

Enligt vissa historiker, började det kalla kriget i slutet av andra världskriget - atombomber över Hiroshima och Nagasaki är båda nya bomber under andra världskriget och de första bomberna av det kalla kriget.

Andra historiker tror att det kalla kriget började efter första världskriget, konflikten mellan det ryska imperiet på ena sidan och det brittiska imperiet och USA å den andra. Den framgångsrika oktoberrevolutionen 1917 skapade grunden för den ideologiska konflikten mellan Ryssland och västvärlden.

Engelske historikern Gordon Brook-Shepherd (Gordon Brook-Shepherd) i sin bok "Iron Maze: västerländska underrättelsebyråer mot bolsjevikerna", berättar om planerna för brittiska underrättelsetjänsten MI6 som förbereder attack mot Lenin. Planen godkändes av dåvarande premiärministern David Lloyd George, samt regeringarna i USA och Frankrike placerades i betydelse.

År 1945, till USA: s president Harry S. Truman tilldelats det amerikanska flygvapnet att utarbeta en operativ plan för attack mot Sovjetunionen. I December 1945 under ledning av General Dwight Eisenhower, är planen under namnet Operation Totality (JIC 329/1) redo. Det ger en överraskande slag mot Sovjetunionen, där kastar 30 atombomber på 20 sovjetiska städer: Moskva, Skog, Kuybyshev, Novosibirsk Oblast, Sverdlovsk, Novosibirsk, Omsk, Saratov, Kazan, Leningrad, Baku, Tashkent, Chelyabinsk, Nizhny Tagil, Magnitogorsk, Perm, Tbilisi, Novokuznetsk, Groznyj, Irkutsk och Yaroslavl.

Denna plan ska kompletteras kontinuerligt till 1948, och i December 1948 redan föreskrivs för frisläppandet av 133 atombomber på 20 sovjetiska städer. Planen innehöll en förebyggande angrepp på Sovjetunionen - First Strike.

Mellan 1950 och 1957, utvecklar Nato en plan Forward Strategy DC 6/1, efter 1952 - MC 3/5, NATO-dokument: 14.01.

På 23.may 1957 Nato gjorde en ny plan som kallas "massiv vedergällning" NATO-dokument MC 14/2 (Total strategiska konceptet för försvar av NATO-området).

År 1960, Nato gjorde en plan "Single Integrated verksamhetsplan SIOP-62", som ges för 3423 målen i Östeuropa bombardemang med atombomber.

Från 1967 till 1968 till 1991, Nato gjorde en plan "Flexible response", NATO-dokument 143/3, vilket 1980 ger 40.000 mål i östra Europa för en kärnvapenattack.

Under administrering av Jimmy Carter, gjorde USA "motkraft-doktrinen / Utjämnings-strategi" för en flexibel användning av kärnvapen - Presidential Directive PD 59. beslutade emellertid Jimmy Carter 1978 neutron bomb, som uppfanns av Samuel Cohen 1958 inte uppvisas. Enligt dess uppfinnare Samuel Cohen: "En neutron bomb är det enda vapnet i mänsklighetens historia, vilket är vettigt att krig När kriget tar slut, fortsätter att existera i världen.." Med "världen" Samuel Cohen tanke byggnader, växter, döda ting, när människor dödas av strålning.

Nuclear bunker
Nuclear bunker

Under denna period Sovjetunionen har en fördel i Europa när det gäller tankar och neutron bomb är ett alternativ för att motverka ryska stridsvagnar utan opustushava och radioaktivitet i Europa. År 1981 bestämde sig Ronald Reagan för att producera neutron bomb, som senare förmodligen förstördes. Enligt officiella uppgifter, producerade USA efter 1974 är för närvarande stationerade runt 800 neutron stridsspetsar.

Enligt det tyska försvarsministeriet i September 1983 Sovjetunionen har 39 militärbaser i Vitryssland, Ural och Karpatite 351 missiler "SS-20" med 1053 kärnvapenstridsspetsar. Förutom dem, 1983 Sovjetunionen har distribuerat 248 "SS-4-Sandel" och "SS-5-Skean" missiler. Den 14 november 1983. började USA utplacering av amerikanska medeldistansrobotar handlings i Europa.

Den 23 mars 1983, vid en kritisk fas av det kalla kriget, USA: s president Ronald Reagan meddelar Strategic Defense Initiative (SDI - en bulgarisk SDI) - en militär mot Sovjetunionen och Östeuropa.

År 1990 under administrationen av Bill Clinton, fortsätter SDI under ett nytt namn - National Missile Defense (NMD).

SDI, aka Star Wars, föreskrivs för utveckling av mark, vatten, luft och rymd vapen för att eliminera sovjetiska interkontinentala ballistiska missiler.

"Star Wars" förväntade utvecklingen av röntgenlaser (Project Excalibur, Excalibur Plus och Super Excalibur), kinetisk ammunition (Projekt Brilliant Pebbles) och Relsotron (Project Jedi). Enligt experter till 2000 i Ryssland, vilket är mer avancerade i laserteknik är ännu inte fastställt en röntgenlaser, som kan vara effektiva i rymden.

De senaste offentligt tillgängliga uppgifter talar för de flesta kortvåg laser Linac Coherent Light Source i USA, med en våglängd på 0,15 nm, i hopp om att i framtiden nå 0,05 nm. Då blir det möjligt (misstänkta) personer som förblindas av ett stort avstånd, exempelvis från satelliter från rymden. Men tills dess (misstänkta) människor kommer att förstöras endast med drönare, styrs av GSM-mobiltelefoner till offren.

År 1988 investerade USA till 29 miljarder US $, så är det klart att "Star Wars" har misslyckats och det amerikanska parlamentet suspenderade sin finansiering. Vid den tiden rykten om att SDI-programmet av Ronald Reagan är orsaken till överlämnandet av Sovjetunionen och proklamationen av perestrojka av Michail Gorbatjov.

Om amerikanerna hade en betydande militär överlägsenhet över Sovjetunionen, skulle de bli attackerad, oavsett perestrojka och lovande planer Michail Chodorkovskij, den ryska oljan passera in amerikanska händer.

Från 10.11.2004 till 2012 год. USAF under programmet "Airborne Laser Laboratory" test laserkanon monterad på flygplan "Boeing YAL-1", som faktiskt är modifierade "Boeing 747-400F", där bågen är monterad laserkanon.

Laser (Chemical Oxygen-Jod Laser) består av sex moduler, avger energi MW och våglängden 1315 nm, dvs. i det osynliga infraröda spektrumet. Förutom laserkanon, måste tre laser lokalisera mål (Track Illuminator Laser), för att markera och mäta atmosfäriska störningar (Beacon Illuminator).

"Airborne Laser" inte bränd fiende ballistiska missiler, eller har möjlighet att förstöra den. Bara värma utsidan beklädnad, alltså måste få henne ur funktion. På 10.08.2009 Boeing 747-400F första raket avfyrades på ett avstånd av 120 km. Projekt "AL-1" under 2012 avbryts, officiellt på grund av nedskärningar i försvarsbudgeten och brist på medel.
Topol-M
Samtidigt Sovjetunionen / Ryssland utvecklar "PT-2UTTH Topol M" - trestegsinterkontinentala ballistiska missiler med MARV (manövrerad återinträde fordon) stridsspetsar med slagkraft på 550 kT TNT (enligt andra källor 800 kiloton TNT-ekvivalenter) vars bana slutfasen av flygningen är praktiskt taget oförutsägbar. Atombomber över Hiroshima och Nagasaki hade 13 kiloton TNT-ekvivalenter, dvs 60 gånger mindre destruktiva makt än den "Topol-M".

Dessa missiler är monterade på MZKT-79221 - en lastbil med en kapacitet på 588 kW (880 hästkrafter), som produceras i Vitryssland / Mіnskі anläggning kolavыh tsyagachoў.

Monterad på mobila plattformar är i ständig rörelse, är det mycket svårt missil som ska lokaliseras. Raket upp från den rysk-kinesiska gränsen skulle skapa svårigheter för amerikanerna mot vem att föra krig. Vidare missil "Topol M" vänner av mänskligheten inte kan avlyssna loppet av alla stridsspetsar som förvandlar oberoende av varandra.

Missile "Topol-M" är utrustade med ett tröghetsnavigeringssystem (tröghetsnavigeringssystem, kort INS), som styr missilen självständigt utan externa navigationssignaler, till exempel GPS.

Enligt oberoende forskare, är förverkligandet av "rocket paraply" mot en flotta ballistisk missil det tekniskt omöjligt och förblir bara i drömmar merican.

Den 10 januari 2003 Pentagon planerar gemensamt befäl Plan för nya uppgifter US Strategic Command (USSTRATCOM) - planen "Global Strike" - operationsplanen 8022 - en plan för totalt krig mot mänskligheten. I denna globala kriget, Pentagon ger verksamheten med nukleära ballistiska missiler och vapen i rymden och virtuella vapen - cyberkrig, genom informationsteknik som militära insatser som samordnas av Förenta staterna.

År 2003 Plan Single Integrated verksamhetsplan (SIOP) formellt elimineras och ersätts med operativa planen (OPLAN) 8044. Den militära genomförandet av planen för ett globalt krig 8022 beredskapsplan (CONPLAN 8022) som trädde i kraft hösten 2004

Global spioneri privatliv för hela mänskligheten från NSA, upptäcktes av Edward Snowden 2013 bekräftade planer Pentagon.

I oktober 2013 påbörjades byggandet av missilkomplexet "SM-3 IB" i Rumänien. På 2013/12/15, tyska medier, som citerar satellitbilder, rapporterade att Ryssland har i Kaliningradregionen och gränsen till Litauen, Lettland och Estland, raketkomplex "Iskander-M".

Prompt Global Strike (PGS) - global blixtnedslag inom en timme, är den viktigaste amerikanska militära strategin sedan början av 21-talet. Pentagon planerar ballistiska kärnvapenmissiler att utrusta en konventionell explosion, och att uppfinna nya vapen som omfattas av utrymme och "virtuella" (IT) vapen som strejkblixtnedslag på hela planeten.
RS-24 Yars
RS-24 Yars
I december 2013 Ryssland, som svar på USA: PGS, som börjar med en ny generation av vapen БЖРК (Боевой железнодорожный ракетный комплекс) baserad på raket "RS-24" (enligt Natos klassificering - "SS-27 Mod 2") som ligger i en vanlig järnväg marijuanacigarett, längd 22,5 m. Icke-nukleär stridsspets av missilen kan slå var som helst på jorden inom en timme.

Strategiska balansen

I mitten av 1960-talet inträffade strategiska balansen i militär makt i Sovjetunionen och USA-antagonister kommunisterna stängda läger i mitten av 1960-talet, hade USA inte visar testosteron genom öppen militär intervention i länder med vänster regeringar som höll hans nationalisering av rikedom .

Strategiska balansen mellan Sovjetunionen och USA är orsaken till avkoloniseringen av länder i Asien, Afrika, Västindien och Stillahavsöarna. Utan den ekonomiska, militära och moraliskt stöd från Sovjetunionen, skulle den nationella befrielserörelsen i kolonierna att lyckas.

Under 1970- och 1980-talen, utförs endast hemliga operationer kodnamnet "Operation Condor" (spanska Operación Cóndor), i syfte att åtal och utrotning av vänster politiska och oppositionen i hela världen.

För detta ändamål underrättelsetjänsten i Argentina, Chile, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Brasilien, delvis underrättelsetjänster i Peru, Ecuador och Venezuela under ledning av USA installerade militärdiktaturer som höll massivt förtryck mot befolkningen. Brott som begåtts under den undersökta perioden till denna dag.

Vinnare och förlorare i det kalla kriget

Än i dag finns det inga vetenskapligt bevisade fakta, skälen till Sovjetunionen och kommunismen i Östeuropa. Precis som historiker fortfarande inte vet orsakerna till kollapsen av det romerska riket och Osmanska riket. Baserat på Human Development Index för 1990, inte länderna i Östeuropa var i en ekonomisk kollaps i slutet av det kalla kriget. Påståendet att programmet för Ronald Reagan "Star Wars" ("Strategic Defense Initiative"), har säkrat militära överlägsenhet USA under Sovjetunionen, då Sovjetunionen hade kapitulerat, var också vederlagts. Seger i väst över öst, kan man bara tala för ideologisk seger. Seger för kapitalismen över kommunismen. Seger i det kalla kriget segern mat med konstgjorda smakämnen, smakförstärkare och konserveringsmedel än naturliga livsmedel. Vinn Monsanto GMO majs över naturliga majs. Win Klockor radioaktiv, glödande pilen över klockor utan glödande pilar. Seger i segern kalla kriget av glänsande bilar - statussymboler än personbilar som är avsedda för från punkt "A" till punkt "B" Seger i segern kalla kriget av varor planerade inkurans över varaktiga användning. Seger av marknadsekonomin över planekonomi. Av sin produktion av varor för vinst av tillverkningen av konsumtionsvaror. Seger i det kalla kriget är en seger för kommersiell sex över sex för att fortplanta sig. Vinn ett drogberoende, homosexualitet och incest över socialistiska moral och familjevärderingar. Seger i segern kalla kriget av masskultur över den nationella kulturen. Abstrakt expressionism och atonal musik över socialistisk realism. Seger i segern kalla kriget över den goda karaktären av hyckleri. Befolkningen i Östeuropa, i termer av garanterad framtid för alla över 45 år förlorar sin förmåga att skilja vänner från fiender. Östeuropéer tror naivt propagandan i väst som hjälper dem att leva som dem, har samma blanka varor som dem. Eftersom indianerna i sitt möte med västeuropéer utbytt guld för glaspärlor och färgade pärlor och östeuropéer utväxlat sina naturresurser för glänsande, västra bilar.

Slutet av kalla kriget

Slutet på det kalla kriget officiellt har bedömt 1991 med upplösningen av Sovjetunionen och Östeuropa ger i "trygga händer". Visa-ner på det kalla kriget annektering av östeuropeiska länder i Nato och EU.

Till skillnad från alla andra krig där krigsslutet innebar slutet på offren i det kalla krigets offer under militära operationer där, tvärtom - det finns relativa välstånd massorna av både lägret och efter kriget (och till denna dag idag) besegrade länder lider stora förluster - demografiska, makroekonomiska, sociala, kulturella.

Trots sin officiella slutet, det kalla kriget fortsatte i 25 år, med mer uppvärmd psykologisk krigföring och ekonomisk krigföring mot de östeuropeiska länderna, som redan borde ha varit allierade med vinnarna.


"Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου"
Πλάτων [427-347 π.Χ.]

"Endast de döda har sett slutet på krig"
Platon [427-347 f.Kr.]


Slutet av världen efter kriget - USA dra tillbaka sina trupper från Europa och Asien

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker