Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Финансиране на масмедии
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Финансиране на средствата за масова информация

Официалната версия, разтръбявана от пропагандата е, че в демократичното общество, средствата за масова информация както и развлекателната индустрия били независими и се били финансирали от реклами на стоки и услуги и от продадените билети за кино, концерти, DVD, CD, книги и пр.

Средствата за масова информация както и развлекателната индустрия се финансират от определена група хора, с цел не да се информира или развлича друга група хора, а да се манипулира тяхното поведение. Тази им функция ги определя като най-неподходящите източници на информация и средства за възпитание.

В зависимост от темите, които са обект на средствата за масова информация или развлекателната индустрия, групата хора, които ги финансират, могат да бъдат задкулисен елит - банкери, индустриалци, търговци на оръжия. Т.е. една тънка прослойка от обществото, която паразитира върху останалата част от населението. Тази тънка прослойка богати търтеи е заинтересована масите да са дезинформирани, за да не се организират срещу душманите си.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Този задкулисен елит, финансира политическите анализи, новините около военни сражения, статистики относно безработица, инфлация, средна заплата, покупателна способност, анкети и прогнози за предстоящи политически избори.

Теми, третиращи напредъка в трансплантологията, се финансират от органни- и фармацефтични -лобисти.

Теми, отнасящи се до половото възпитание на подрастващите, както и всички теми свързани със секса, се контролират и финансират от феминистки организации.

Кой има интерес от СМИ и развлекателната индустрия, "Cui bono?"

Всички публикации в медиите и всички филми, книги, та дори и атонална музика и абстрактно изобразително изкуство, се финансират от онези, които могат да извличат материални блага и привилегии от дезинформиране и манипулиране на масите, да продължават да ги експлоатират и да живеят на техен гръб.

От развлекателната индустрия най-консумираната е порнографията. Не всички хора обичат да гледат филми-антиутопия или да слушат музика 'Drum and Bass', но всички ги интересува секс, защото ако хората нямаха интерес към секса, нямаше да могат да се размножават и вече отдавна щяха да са изчезнали от лицето на Земята. Но дори и тя не може да се финансира от продадените DVD, Blu-ray Disc и пр., а от предлагане на секс-услуги. Защото не е подходяща за пропаганда.


Още по темата:

Чуждестранни медии в България

Печалбите от частните телевизии

Лъжите на Запада

Кой е собственик на bTV

Кой е собственик на Нова телевизия

Лъжи или подигравки с българите

Влияние на киното върху човешката психика

Асиметрична война между половете

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker