Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Интелектуална недостатъчност и оскотяване

Според проведено през 2012 г. общоевропейско изследване, 43% от българските деветокласници са функционално неграмотни. По думите на детският психолог Иван Игов "тези хора могат да четат и пишат, но не са в състояние да разберат чертежи, карти, диаграми, таблици".

Според международните класификации, тези деца имат лека до умерена степен на умствена недостатъчност - 35-70 IQ. Пълнолетни хора с такъв интелект, съответстват на интелигентност на дете между 6 и 12 годишна възраст. В миналото се е наричало дебилност и имбецилност.

С процъфтяване на Celebrity Culture, се увеличава броят на хората, които при разговор не разбират смисъла на това, което им се говори. Голяма част от тях не са в състояние да се концентрират за повече от 10 секунди. На домашните животни също им е приятно, когато ги галиш, но не повече от 10 секунди. Ако на 11-тата секунда не им дадеш храна, животните се отегчават и разсейват.

Ако се намират на улицата, след 10 секунден разговор, дегенератите на прехода започват да се заглеждат по случайни минувачи и да ги коментират. Често някой случаен човек от улицата им заприличва на техен познат, което те смятат за особено интересно и започват да дискутират с околните. За простия човек, основното развлечение е да гледа и коментира съседите или случайните минувачи на улицата.

Не малка част от съвременните (млади) хора, при разговор схващат само отделни думи, при което често прекъсват събеседника си, захващат се за една от думите в изречението, което той им е казал, и започват да разказват случки от техния живот, свързани с думата, която ги е впечатлила.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Голяма част от хората не разбират или трудно разбират ирония. Също имат трудности да разберат намеци, двусмислени съждения. С тях трябва да се говори само конкретно, те разбират само буквалния смисъл.

Характерно за интелектуалните дегенерати, е че са частично или напълно лишени от абстрактно мислене. Те са в състояние да запомнят лицата, облеклото и действията на съвършено чужди хора от улицата, да запомнят с детейлни подробности на кое място и с кого са ги срещнали случайно.

Но интелектуално деградиралите хора не са в състояние да изгледат един пълнометражен, игрален филм, камо ли да четат книга.


Още по темата:
loading...
Причини за интелектуална деградация

Интелект

Интелектуална деградация

Дисгеника

Простотия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker