Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Признаване на референдум
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Признаване на референдум

Референдум е пряко гласуване, при което цялото население на дадена държава с право на гласуване трябва да одобри или отхвърли дадено предложение. Референдумът е инструмент за пряка демокрация, поради което законодателството в България го прави практически невъзможен.

Плебисцит е допитването по въпроса за националната принадлежност на населението на дадена област. Плебисцити се провеждат най-вече след Първата световна война, по настояване на американския президент Удроу Уилсън, който смята, че е нужно всяка националност да живее в собствената си държава (иредентизъм).

В бившите прибалтийски репулики на СССР през 1991 г. се провежда референдум, при което се решава Литва, Латвия и Естония да получат независимост от Русия. След този референдум на руснаците, обитаващи тези територии, се отнема гражданството и съответно правото да гласуват при избори. Западът посреща лишаването на руснаците от политически права с аплодисменти.

А в България, под натиск на Запада, се разрешава на турци, напуснали страната преди много десетилетия, да идват групово в България, само за да гласуват при политически избори. Освен това, турски гастарбайтери с българско гражданство в Западна Европа, биват извозвани безплатно с автобуси до градовете с българско консулство, за да гласуват при политически избори в България.

В бивша Югославия се провежда референдум за независимост на косовските албанци, което Запада приема с аплодисменти. И васалните български политици, за да се подмажат на американците, първи настояват да признаят Косово. Но когато в Крим се провежда референдум за независимост от Украйна, Запада не го признава. И васалните български политици наричат Русия - агресор.

Западът признава само референдуми, които са против интересите на славяните, от страх да не би славяните да се обединят с Русия и да конкурират Запада.


Още по темата:

Славянофобия

Анексия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени

eXTReMe Tracker