Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Iustitia
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Решение на Европейския съд относно повишаване цените за енергоснабдяване

През октомври 2014 г. Европейският съд в Люксембург е приел решение, всяко повишаване цената за енергоснабдяване (ток, газ, парно) да бъде предизвестено и аргументирано пред потребителите, по какви причини се повишава цената. А потребителите от своя страна, имат право да го обжалват, респективно да прекратят договора си за ползване. И да сключат договор с друг, конкурентен доставчик на енергия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Европейският съд умишлено не е ограничил за минало време, действието на решението. Според това решение, потребителите могат да предявят съдебен иск за минал период, през който не са били предупредени от доставчиците на енергия.

Това решение на Европейския съд нито се публикува от казионните български медии, нито се спазва от "новото" правителство. Няколко дни след изборите през октомври 2014 г., цената за електроенергия за нощна тарифа, т.е. за тези, които се отопляват на ток, се покачва с около 20%.

"Quod licet Iovi, non licet bovi."

"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

- латинска поговорка.


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker