Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ембарго

Думата ембарго произлиза от испански embargo и означава конфискация. Ембарго в международната икономика и политика, означава прекъсване на износ (Export) и внос (Import) на стоки или суровини от една, респективно в една определена държава или общност от държави.

Както приемане на политически имигранти, така и въвеждане на ембарго е консервативен метод на вмешателство във вътрешните работи на една суверенна държава.

Ембарго може да се приложи преди военна интервенция, а също може да съпътства или да подпомага улични безредици и протести на населението и организиране на преврати и Цветни революции.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По правило по време на война съществува ембарго, т.е. воюващите страни не търгуват помежду си. Въпреки това историята познава много случаи на изключения от правилото. Например Chase National Bank на клана Рокфелер, заедно с Henry Schroder Bank финансират въоръжаването, както и тайните служби на Нацистка Германия, по време на Втората световна война. Американските директори на банката след войната биват предадени на съд, но не се стига никога до присъда. (Източник: Hofer/Reginbogin, S. 607)


Още по темата:

Кой налага ембарго?

Разлика между ембарго и бойкот

Видове ембарго

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker