Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Нефтодобив
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Нефтодобив

"Who controls the food supply controls the people;
who controls the energy can control whole continents;
who controls money can control the world."

Henry Kissinger

"Който контролира продоволствията - контролира населението.
Който контролира енергетиката - контролира цели континенти.
Който контролира парите - контролира целия свят."

Хенри Кисинджър - един от най-активните
членове на Билдърбъргския клуб.

През 1970-те се е смятало, че нефт на Земята ще има за още 70 години. През 1970-те частните западни петролни концерни са контролирали 50% от добива на петрол в света. През 2008 год. вече само 15% от световния добив на нефт, се контролира от USA & CO.

В условията на Евроинтеграция, пропагандата поучава, че СССР   по време на комунизма били продавали евтино петрол по линия на СИВ, защото били имали ембарго от Запада.

В действителност в епохата на Студената война САЩ и СССР ограничават добива на петрол на своя територия, а инвестират в добив на петрол в други държави, защото в една бъдеща война, ще бъде победен този, на когото първи му свърши бензина. На днешно време се откриват нови източници на нефт и мечтата на merican да доживеят до пълното изчерпване нефтените залежи на Русия, все повече се превръща в Американска мечта.

В САЩ доскоро с декрет беше забранен експорта на петрол, а СССР продаваше петрол под пазарна цена, но само на сателитите си от Варшавския договор. В момента, в който източно-европейците геополитически се преориентираха, Русия започна да им продава петрола по пазарни цени, единствено на Белорусия все още продава по-евтино нефт и Беларус има най-евтиния бензин в Европа.

След петролната криза през 1973 г. САЩ забраняват експорта на нефт. Тази забрана практически бива отменена през 2014 г. (статия в "Wall Street Journal" под заглавие "U.S. Ruling Loosens Four-Decade Ban On Oil Exports"), официално поради новите методи за нефтодобив, като например Fracking, които били увеличавали възможностите за сдобиване с петрол.

В действителност САЩ на принципа "Не е важно аз да съм добре, важно е комшията да е зле", целят чрез екстремно увеличаване предлагането на нефт на световните пазари, да подбият цената на нефта, с което да разрушат икономиката на страните екпортьори на нефт - Русия, Иран, Венецуела, които не отдават националните си блага на американски корпорации, по примера на страни като България.


Още по темата:

Втори Северен поток
loading...
Газпром и BASF започват строежа на Северен поток-2

България губи 2 милиарда долара годишно, но си запазва приятелството със САЩ

Петролната криза от 1973

Цена на бензин при социализма

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker