Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Колкото по-примитивен е един човек, толкова
по-голям интерес има към булевардния журнализъм.


Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Жълта преса

Така наречената булевардна преса или жълта преса (yellow press) не претендира да информира потребителите, а само ги развлича.

Публикациите в булевардната преса, са почти винаги клюки около реално съществуващи или измислени личности от обществения живот. Централно място в булевардните медии заемат половите отношения между хората. В българското медийно пространство темите свързани със секса, най-често се финансират и контролират от феминистки организации.

Целите на булевардните издания, са да провокират определени емоции у аудиторията, да подхранват надеждата у наивните за американската мечта, да възпитават определени черти на характера, изгодни за спонсорите ѝ.

"Дайте ми средствата за масова информация
и аз ще направя от всеки един народ, стадо свине."

Йозеф ГьобелсТака например в процеса на евроинтеграция в България (както и в цяла Източна Европа), лайтмотив в медиите е демонстриране на лъскави стоки, блясък и охолство, а средствата за постигането им - лакейство , предателство, проституция:

"Богаташът Александър *** се бръкнал с тлъстата
сума от 340 000 лв. за последния модел "Мерцедес" G-класа.
С луксозния си подарък той се опитвал да склони Елен ***
да му роди наследник."


По данни на агенция "Сова Харис", почти половината от българите на възраст между 18 г. и 30 години, въобще не четат книги . Простите момичета, които основно четат жълтата преса, не са в състояние да се замислят дали "Елен" би могла ако поиска, да продаде подаръка за 340 000 лв. И дали самият "Богаташ Александър" би могъл да продаде колата (ако не е на лизинг), без да поиска за това разрешение от господаря си, който обикновено е от друга държава или даже друг континент.

"Прословута българска манекенка си намерила гадже
със собствен остров и получила подарък за рожденния
си ден - Порше."


"Българските проститутки държат най-високите цени
на световното футболно първенство."


В действителност българките държат най-високи цени само в България. И то след като България под диктата на освободителите ѝ от комунизма, въвѐде строги визови ограничения за руски и украински граждани.

"В царството на слепите, едноокият е цар."

България е страната с най-нисък стандарт в Евросъюза и за българските красавици единствените конкурентки "чужденки" са ромките. Говори се, че на българките им се носило славата, че след секса за още 5 евро ще ти измият и колата.

А с отварянето на границите, голяма част от българските жени във фертилна възраст, заминават на Запад да предлагат стоката си. Съответно тези които остават в България, поради липса на конкуренция, се радват на главозамайващ успех и е лесно да повярват, че българките са най-красивите жени на света.

Разкази за хора израсли в нищета и станали милионери, за любов между бедни и богати, дезориентират публиката и водят до дисбаланс на самосъзнанието. Като резултат потребителите загубват реална представа за собствените си възможности. Ценностната им система се деформира. В екстремен случай настъпват характерови промени, съизмерими с патологично пристрастяване към хазартни игри. Според някои автори, спада на раждаемостта в края на 20-ти и началото на 21 век, се дължи именно на влиянието на медиите, и на сексуалната революция.

Copyright:www.aliceswonderland.eu
Още по темата:

Средства за масова информация

Интерпретация на новините от СМИ

История на СМИ

Финансиране на СМИ и развлекателната индустрия

Медиен и политически съветник

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker