Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Хетера
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Хетера

Хетери (от гръцки ἑταῖραι) са се наричали скъпоплатени проститутки в Античния свят, които са били образовани и обществено признати, за разлика от съвременните манекенки, миски, посланици на добра воля на ВКБООН (UNHCR Special Representative of the Secretary-General), холивудски актриси и пр. елитни дами, които не винаги са образовани.

В по-късни епохи луксозната или както в България е прието да се нарича елитна компаньонка, се е наричала конкубина, куртизанка, гейша, метреса, държанка. С откриването на фотоапарата, скъпо платена проститутка започва да се нарича модел, фотомодел, манекенка. Още по-модерно е да се нарича скъпо платената проститутка: "Society-Girl", "Party Girl", "it-Girl", "Society-Lady" или просто "Lady".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Култовата проституция в Атина, чрез промяна в законодателството, по времето на Солон, е била превърната в занаят. Вследствие тази промяна, държавата е могла да облага с данък проститутките.

В Атина имало специална дъска (керамика или стена), на която мъжете си записвали час при хетерите. Нещо като записване за фотосесия в модните агенции, на днешно време.
Още по темата:

Какви жени са ставали хетери?

Елитните компаньонки сами ли избират мъжете си?

Известни хетери от античността

Цена на хетери

Фатална жена

Модел

Наложница

Сороститутка

Girl next door

Цена на роби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker