Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Известни хетери от античността

Λαΐς/Лаис от Коринт (около 400-та година преди Новата Ера). Лаис започнала началото на кариерата си като хетера срещу фантастичната сума от 10.000 драхми за сеанс. Един от постоянните ѝ гаджета бил Аристип (Ἀρίστιππος) от Кирена. Аристип ѝ правил скъпи подаръци.

Λαΐς предложила брак на богатия Eubotas и на Диоген, с които не правела търговия на дребно, а ги обслужвала безплатно. Но баровците отказали да се оженят за нея и Лаис така и остаряла с надеждите си. Както при всички жени с напредване на възрастта   кавалерите започнали да плащат по-малко и Лаис се алкохолизирала.
Спинтрия
Спинтрия. Съществува предположение, че тези монети
са служели като жетони за заплащане при
посещение на публичен дом в древен Рим.


Ροδωπις/Родопа (около 600-та година преди Новата Ера). В древността Пепеляшка била известна под името Родопа, на гръцки 'Ροδωπις, което в превод означава - със светла, розова кожа. Съвременните български историци твърдят, че името на планината Родопи е с тракийски произход, но произлизало от име на река, а не псевдоним на скъпоплатена антична   проститутка.

Θαΐς/Таис (или Таида) (около 330-та година преди Новата Ера). Таис е обслужвала Александър III Македонски и го е подтикнала да подпали палатите на Персеполис. Нейният мотив е отмъщение за изгорения през 480 г. пр. Хр. акропол в родния ѝ град от персийския цар Ксеркс I.


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker