Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Външност
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
"Красота - это богатство женщины.
А богатство - это красота мужчины."

Константин Мелихан

Ролята на външността

Често се дискутира относно ролята на външността при избора на партньор. Безпорно външността играе роля и за двата пола, макар и възприемана от различна гледна точка.

Мъжете оценяват външността на жените, в зависимост от изразените вторични полови белези: Формата и големината на гърдите, съотношението между талия и ханш, състоянието на кожата и косата, формата и дължината на краката - белези, които информират относно здравословното състояние и хормоналния баланс на жената и изгледите за забременяване, износване и отглеждане на здраво поколение.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По същите критерии жените биват оценявани и през погледа на лесбийки, респективно мъжете - през погледа на педерасти.
loading...
Мъжете не биха се оженили за жена с вродени генетични недъзи и уродства и не биха искали да имат дете от такава жена, само заради перспективата за бързо и лесно забогатяване.

Телесната миризма

Впечатлението относно външността на даден индивид е винаги в комплекс със телесната му миризма. Обонянието при хората е значително по-слабо развито, от колкото при повечето животни. Въпреки това, телесната миризма играе важна роля при половия отбор, дори и в повечето случаи да е подсъзнателно.

Както е известно, потта на хората сама по себе си не мирише, миризмата от потта произлиза от бактериите, които се размножават при лоша хигиена или вследствие недостатъчно устойчива имунна система, която да редуцира прекомерното размножаване на бактериите. И когато силната миризма на пот отблъсква, отблъсква лошата имунна система, която би се предала на следващото поколение. Лошият дъх от устата е признак за кариозни зъби и/или нарушено храносмилане.

Често мъжете харесват парфюма на жена, която външно харесват, защото се смесва с телесната миризма на конкретната жена. А жените харесват парфюма на началника в работата си, защото го свързват с по-високия социален статус на шефа - асоциация по съседство.

Ролята на външното привличане
за честотата на половите сношения


Външното привличане или както често го наричат "химията" между двама партньори, играе важна роля за честотата на половите сношения. Ако решението за първия полов акт между двама партньори зависи от подхода на мъжа, от материалния интерес, от странични емоционални фактори, като например желание за изневяра на брачен партньор, то при вече започната продължителна сексуална връзка, отказ или отлагане на секс, в повечето сучаи е следствие от недостатъчно външно привличане, рутинно омръзване на партньорите, а не рядко и умишлено дозиране на секса, характерно за хипергамни бракове.


Още по темата:

Жени с детски черти на лицето

Оценка на красотата

Мъжката външност

Конкурс за Мис

Хетера

Разликата във възрастта и физиологията на половете

Ролята на външността при секса

Ролята на облеклото и обувките за външността

Външният вид на половите органи

Успешните българки на прехода

Фатална жена

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker