Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Интернет форум Интернет форум
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Интернет форум

Средствата за масова информация, са средства за комуникации, които чрез техническо тиражиране и разпространяване на текст, образ и звук, разпространяват демагогия , реклама и (дез)информация на неопределена по брой и местоположение публика.

Освен класическите средства за масова (дез)информация като преса - вестници и списания и електронните медии - радио и телевизия, от началото на 1990-те нараства значението и на World Wide Webs.

Първоначално хората използват най-често интернет за кореспонденция посредством e-mail и за запознанства. Впоследствие широко разпространение получават социалните мрежи и форуми.
loading...
По правило потребителите се регистрират във форумите с псевдоним - никнейм. В последните години в някои американски форуми, администратора изисква потребителите да се регистрират със собствени имена, в противен случай им изтрива акаунта.

В повечето форуми е задължителна регистрацията чрез e-mail, а в голяма част от българските форуми, както и в Западните форуми, след започване на войната в Украйна, регистрация е възможна само с e-mail на страните членки на НАТО. Регистрация с e-mail от суверенни държави като Китай или Русия, не се разрешава.

Много западни форуми симулират участие на потребители в оценките на стоки и магазини. В действителност регистрация на такива форуми се проверява от администратор, който отхвърля всеки случаен потребител.

Всеки средно интелигентен човек не ползва e-mail на уебсайт в страната, в която живее, а по възможност от най-далечната страна. Например на www.mail.ru, www.rambler.ru, защото Русия няма и никога няма да има правни договори със страна от НАТО. И личните данни на потребителите не могат да се използват срещу самите тях. По същите причини вместо Гугъл би могло да се ползва www.yandex.ru. Както и вместо "СКАЙП", би могло да се ползва agent.mail.ru.

В някои форуми е достатъчна регистрация във ФЕЙСБУК, т.е. дъщерни сайтове на Facebook.

Задължителните звена в структурата на интернет форума са модератор: човек, който има достъп до постове, теми и членове на форума и по този начин пази форума от нежелани дискусии, и администратор: човек, който поддържа технически интернет форума. От технологична гледна точка форумите са уеб приложения, в които потребителите сами генерират съдържанието.

По правило форумите в интернет имат интегрирани програми за индентифициране и локализиране на членовете си.

Форумите в интернет имат правила за ползване, които формално съответстват на законодателството на страната, на чиято територия се намират собствениците на форума: Забрана за подклаждане на расизъм, антисемитизъм или национални вражди и т.п.

В някои форуми (най-вече в българските), се спазват и неписани правила, да се забранява на членовете им да публикуват информация, която казионните медии не са публикували. Това което успява да се промъкне в "The Guardian", "Der Spiegel" или "The New York Times", трябва да се цензурира за българския потребител.

"Quod licet Iovi, non licet bovi."

"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

- латинска поговорка.

В някои форуми съществува опция ползвателите освен да започват нови теми и да провеждат анкети, гласувания, статистики. Въпреки, че гласуванията на анкетираните потребители не могат да бъдат контролирани по отношение на коректност и манипулация, все пак такива анкети могат да бъдат използвани за социологически, научни или други проучвания.

Естествено една анкета във форум не се пуска, за да се информираш колко са "ЗА" и колко "ПРОТИВ". Също както една жена не се пита с колко мъже е спала и колко аборта е имала, за да се информираш за реални цифри, а за да изпробваш реакцията ѝ.

Българските форуми в интернет са частна собственост и в повечето случаи собствениците им, както и собствениците на всичко останало в България, не са българи.

Във форумите на български език се приветства всякакъв тип дезинформация . Постване на просташки шеги и безсмислици, високо се цени в българските форуми, защото води до "задръстване" на мисловния процес на читателя с "Bloatware", който се изморява в усилията си да отсее конструктивните мнения, от безсмислиците.

Критика срещу правителството също е добре дошла. Но само в случай че критикуващият ругае, псува, клевети, т.е. когато е израз на емоции. Но ако критиката се позовава на факти, тогава е забранена. Расизъм, антисемитизъм или даже антиамериканизъм в умерени дози се изтърпяват, тъй като са израз единствено на емоции. Нетърпимост проявяват българските форуми само по отношение на истината.

"In a time of universal deceit, telling
the truth is a revolutionary act."

George Orwell

"Във времената на универсална измама,
да казваш истината е революционен акт."Потребители, които разкриват истината, биват своевременно блокирани от модератора и достъпа им до форума прекратен.

"Veritas odium parit obsequim amicos."
"Истината ражда ненавист,
а подлизурството – приятели."

(латинска поговорка)

Особено внимание по българските форуми в интернет, се обръща някой да не публикува цени от времето на социализма, цени за електричество и отопление в други държави.

Подобни публикации веднага се изтриват, а този който ги е публикувал бива заплашван от модератора на форума и съответно вкарван в черния списък.

В критични моменти, като например протестите започнали през юни 2013, форумните модератори обединяват всички политически теми в една, също както медиите по света са много, но всички получават информация от две информационни агенции: Associated Press и Reuters.

По този начин се улеснява контрола върху потребителите и в случай че някой напише истината, моментално го затрупват хиляди постинги на астротърфъри, което прави практически невъзможен достъпа до постинги, които имат информативен характер.

На същия принцип работят и агенциите за недвижимо имущество в България: Затрупват с милиони фалшиви обяви, истинските обяви от наемодатели и продавачи, с което правят достъпа до тях практически невъзможен.

Най-фрапиращи примери за манипулативни форуми са BG-MAMMA и DATA.BG, като на последния най-четената тема е "Координати на компаньонки (в различни населени места)", а BG-MAMMA, който всъщност е проект на facebook, пробутва просия под формата на събиране на дарения за деца, на които трябвало да се плати скъпо лечение зад граница.

В българските интернет-форуми, "протагонистите" са две категории:

А) Реални потребители, които си губят времето в търсене на информация или в желанието да споделят информация. Често реалните потребители във форумите изпадат в неловка ситуация, подобно на мъж, който е попаднал без да знае, на улица с проститутки и се опитва да сваля дамите, които според него се разхождат от скука.

Б) Гонзо-журналисти , наричани още ФОРУМНИ ЧЕНГЕТА или ФОРУМНИ АГЕНТИ. Форумните ченгета са служители на заплата, чиято работа е да контролират и манипулират мненията на хората и да нападат и осмиват тези, които се осмеляват да разкрият истината.

Методите с които си служат форумните ченгета са сравнително примитивни. Ако някой потребител изрази неудобно за паразитите мнение, форумните ченгета веднага го обвиняват, че това са негови измислици и изискват от него да посочи източници на информацията. В случай че потребителя цитира статистики, изказвания на известни личности или авторитетни медии, тогава го обвиняват че само цитирал другите и нямал собствено мнение.

Присъствието на реални ползватели във форумите, често учудва клакьорите, които си изкарват прехраната в тях. Ако чистиш нечий клозет, логично е да го правиш за пари. Никой не чисти чужди клозети за удоволствие.

Когато трубадурите на "Новия Световен Ред" започнат да стават скучни за публиката, посетителите на форума намаляват. И форумните модератори за да не станат безработни, "освежават" форума с теми от сферата на сексологията, които заприличват на цитати от порнографски романи.

Често форумните ченгета не са реално съществуващи хора, а компютърни програми за астротърфинг, разработени от Пентагона за генериране на дискусии.

Наети от корпорациите, клакьорите провеждат маркетингови кампании на производители на стоки, под формата на "въпрос-отговор" - симулират участие на голяма група форумисти посредством Multiaccounting, които всъщност са акаунти на един и същ агент или просто на модератора на форума. И някой от "съфорумците" изказва компетентно мнение, като "притежател" на дадената стока. Често един и същи акаунт се ползва от няколко души или даже от цяла организация, аналогично на сайтовете за запознанства, в които под една женска анкета, стои армия от сводници.

Форумите в интернет, както и образователните инстанции имат определена репутация, от която зависи интереса към тях. Както образователни институти, които допускат получаване на диплома без професионални знания, така и форуми в интернет, които допускат масирана пропаганда на господстващите, губят репутацията си и биват игнорирани от ползвателите. А тези, които финансират форумите, имат нужда от доверието на потребителите, на които да пробутат рекламата, респективно пропагандата си.

За създаване на добра репутация на член/акаунт във форума, лукавите организатори си служат с добре познат трик: В началото платените форумни писачи застъпват интересите на враговете си (на конкурентни фирми) и след като вече са си създали имидж, започват да извършват дейността, за която са наети.

Аналогично на спящ-агент от разузнаването (на английски: Mole или Sleeper agent, на немски: Maulwurf, на френски: Agent dormant, на руски: Крот), замаскираното форумно ченге започва дейността си само в редки случаи, понякога след години. Колкото по-рядко този замаскиран Paid Poster пуска дезинформация, толкова по-ефикасно и по вредно е действието ѝ.

Ползватели/акаунти по българските форуми, които години наред демонстрират про-руска ориентация и антиамериканизъм, малко преди референдума за АЕЦ-Белене, започнаха да публикуват "счетоводни експертизи", които "доказват" нерентабилността на строежа в Белене.

"Както ловките и изкусни ласкатели към многочислените
си и многословни похвали понякога прибавят и незначителни
порицания, сякаш приравнявайки своето ласкателство с
истина, така и коварството, за да спечели доверието на
слушателите за своите клевети, добавя в тях похвали."

Плутарх

За разлика от форумите за българско-говорящи, в английско-, френско-, немско-говорящи форуми, астротърферите се намесват при изключителни събития. Например при новината за най-известния френски актьор Gérard Depardieu, отказал се от френското си поданство за да получи руско, интернет бе залян от обиди и ругатни по адрес на Жерар Депардийо.

Същите тези клакьори (или Persona management software) заляха форумите в интернет с молебени към Господа, когато Михаел Шумахер на 30.12.2013 претърпя нещастен случай. Michael Schumacher, който е известен с умишено предизвикване на катастрофи и печелене на състезания, чрез умела отборна тактика.

Западните медии съобщават съболезнования и от Bill Clinton, на когото Michael Schumacher много е помогнал чрез Clinton Foundation.

Статиите около състоянието на Шумахер в германските медии, бяха изключили възможността да се пишат мнения във форума, но немско-говорящите потребители писаха по форумите в други статии, за възмущението си, че финансираните от данъкоплатците медии, пробутват на първи страници новини за Шумахер.

Докато натрапването на новини и боготворене на Михаел Шумахер е ясно, че лобисти на германската автомобилна индустрия го финансират, не става ясно кой финансира ругатни и обиди по българските форуми, по адрес на български светила на спорта, като Кубрат Пулев.

В условията на преход към демокрация 90% от българския народ не разполага с достатъчно средства даже за задоволяване на основните физиологични потребности, поради което рекламиране на стоки не получава популярност за българските стандарти.

Любовната проблематика в медиите е ниша, заета предимно от феминстки организации.

Платените "потребители" в българските интернет-форуми са ангажирани най-често с агитпропаганда и облигатната дезинформация. Реалната информация от реални потребители, платените форумни ченгета, веднага я заклеймяват като антисемитизъм и конспиративна теория.

Лайтмотив в повечето дискусии е русофобска истерия и прекланяне пред евро-атлантическите ценности. Очевидно най-много се плаща за антируска риторика. Почти всяка тема по българките форуми, рано или късно бива превърната в антируска трибуна.

Величаене на Фейсбук и Skype, за нуждите на NSA (Агенцията за национална сигурност на САЩ).

Възхваляване на хазартни игри и осмиване на игри като шах.

Величаене на царски династии и натрапване на мнения, колко били красиви и благородни. В действителност царете, принцовете и принцесите са най-грозните хора. Защото размножаването им е ендогамно и при тях от хилядолетия една и съща генетична информация е в кръговрат. Все едно да ядеш изпражненията си.

Провеждане на различни анкети, с цел създаване характерови профили за нуждите на растерното издирване.

Създаване на родословно дърво посредством сайтове в интернет, както и анкети относно кръвната група на потребителите, за бъдещи донори на органи, по скоро са гавра с българските потребители. Подобно гаврата на Ричард Ран, който твърди, че продължителността на живота в България, скоро щяла да достигне 120 години и затова трябвало на българите да им вдигнат възрастта за пенсиониране (предаване по БНТ от 28.05.2010). Както и гаврата на ООН, които препоръчват на гладуващите по света, да ядат буболечки.

Предложения за хора, които са осиновени и любопитстват да намерят биологичните си родители или просто да проверят етническия си произход, да изпратят свой ДНК материал в американски лаборатории.

Демонстриране на силно желание за отдаване собствените си органи за трансплантация, както и желание за теглене на кредит, за започване на собствен бизнес."Просветяване" относно навлезлите в българския език английски думи, цел - поощряване на стокхолмски синдром.

Zbigniew Brzezinski в книгата си "The Choice: Global Domination or Global Leadership" (страница 45) описва ролята на масовата култура, на интернет, на Hollywood - филмите, на музиката от "Rock 'n' Roll" до "Techno", поп-културата, Fast-food, модата и навлизането на англицизми в езиците на народите.

Започне ли някаква дискусия, на каквато и тема да е тя, форумните агенти веднага дават примери с мнения на американски автори, постват техни линкове, цитират на английски, дори пишат понякога на английски.

"Просветяване" относно уебсайтове - онлайн генератори за букви, в които децата, а и по-глупавите от възрастните, да се съблазнят да изпишат със смешни букви името си.

"Просветяване" относно включването на България в Google Street View, за да може Google да приложи към база данни IP-адресите, на интересуващите се за съответното местоположение.

Прикрито или директно подклаждане на етнически вражди и дискриминация на малцинствата.

Модифициране на българската и световната история, с цел напасване по нуждите на неолибералите.

Натрапване на стереотип за отношения между половете: Черпене на дамата в ресторант, купуване на подаръци, с цел лобиране на заведенията и магазините за облекло и женски аксесоари.

Очерняне и надсмиване над религиите, защото религиите както и изкуството възпитават нематериални и вътрешни личностови ценности, възпитават волеви задръжки. А възпитаване на нематериални ценности пречи на потреблението на лъскавите стоки, които произвеждат господстващите. Възпитаването на воля, предразполага хората към революция, а не към самозапалване.

Форумните ченгета наричат тези, които излизат на улицата да демонстрират против правителството, прошляци и наркомани. Но само в случай че протестите са насочени срещу високите цени за енергоснабдяване и монополите, срещу изсичане на горите, с цел строеж на ски писти, срещу съсипване на екологията, с цел търсене на шистов газ.

Вероятно и българските чорбаджии, които са предали бунтовниците на турците през Априлското Въстание, са наричали въстанниците - прошляци и наркомани.

Но протести, срещу неудобно за господстващите правителство, като например протестите от средата на юни 2013 год., клакьорите на неолибералите интерпретират като високо хуманни и демократични.

Гонзо-журналистите промиват мозъците на съфорумниците, разказват за "свои приятели" или "съседи", които започнали на Запад като таксиметрови шофьори, сервитьори или чистачи и за няколко години вече имали собствен бизнес, вложения в недвижимо имущество, капитал. Гонзо-журналистите разказват за "техни познати", "колежки" или "състудентки" - българки, които извадили късмет и се омъжили за заможни западняци.

В последно време (2014 год.) стана модно форумните ченгета да измислят истории за българи - компютърни програмисти, които заминали на Запад и станали милионери само с една заплата. Или компютърни програмисти, които работели в България в частни фирми и получавали заплати от няколко хиляди лева.

Цели се, да се въздейства върху най-непросветената аудитория, които не знаят, че търсене на компютърни програмисти на Запад имаше в началото на 1990-те. Но вече в края на 1990-те, пазарът на Запад беше залян от млади специалисти, завършили информатика.

Натъртването на високи заплати в частни фирми е ключов момент, в пропагандата на Запада. Частната собственост върху животоподдържащи отрасли е фундаментален компонент на неолиберализма.

Гонзо-журналистите разказват случки за "руснаци, които си заградили плажа на българското черноморие".

Клакьорите убеждават съфорумците си, че при демокрацията жените станали финансово независими. Докато при комунизма колкото мъже, толкова и жени ходеха сами на почивка на море, осъществяваха курортни запознанства, то при капитализма по българското черноморие се виждат или семейни или млади, красиви жени със спонсорите си.

И не на последно място, форумните ченгета охарактеризират жената като продажна, с цел намаляване на раждаемостта.

Сценарият на политическите дискусии в българските форуми в интернет, е биполярен: Русофоби срещу русофили. За по-голяма автентичност, "контрахентите" си разменят обиди, ругатни, епитети, а русофобите твърдят, че са потомци на белогвардейци или че приятелката на сина им е рускиня и те по принцип обичали руснаците.

В случай че се включат в дискусията реални ползватели - критично настроени спрямо господстващите, които са добре информирани и се аргументират с доказателства, те биват своевременно отстранени, като техните IP-адреси биват блокирани (Banned by IP address). На българския нет-жаргон - "получават банче".

Често ползвателите са фрустрирани и оценяват ситуацията като цензура. В действителност цензура няма, има класова борба.

В дискусията обикновено остава един русофил, който спечелва доверието на публиката с многобройни доказателства (Доверието е необходимо условие за измамата). Само от време на време, този "русофил" целенасочено дезинформира читателите. Сферите за дезинформация не трябва непременно да са с политически характер. Всякаква дезинформация е "полезна": От данъците, медицината, икономиката до науката, кредитното дело и законодателството. Колкото един човек е по-дезинформиран, толкова по-лесно се експлоатира.

В политическите дискусии русофилите или ляво настроените са малцинство, срещу десетократно повече про-западно настроени "съфорумци". Както про-западно настроените "членове" на форума, така и про-руски настроените "членове" са акаунти на астротърфера, а за българските стандарти - модератора на форума.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Всеки средно интелигентен човек разбира, че форумите в интернет, както skype и facebook и всички останали отрасли на средствата за масова комуникация, не са благотворителни организации.

Всеки средно интелигентен човек разбира и че никой на днешно време не може да се издържа само от реклами на стоки.

Все пак форумите, както и останалите казионни медии, информират читателите, но не относно реални факти и събития, а относно плановете на корпорациите. Информират и относно болезнено чувствителните теми за господстващите. И именно болезнено чувствителните теми за господстващите, са и решението на всички икономически, политически, демографски и пр. проблеми на обществото:

Само лек намек за чуждестранните собственици на благата в България и форумните ченгета вече са настъпени по мазола.

Болезнено чувствителните теми за господстващите са и някои събития от българската история, например Берлинския Конгрес 1878.

Сравнение на жизнения стандарт и покупателната способност на населението преди прехода към демокрация и след него.

Въобще понятието Демокрация е аксиома. Трябва да се разбира така, както я разбират ибрикчиите от СМИ. Всякакви дискусии относно понятието демокрация, са табу за "демократичните будители".

Форумите в интернет са интерфейс, между управляващи и управлявани. Остарелият "симплексен" метод на еднопосочно предаване на (дез)информация, характерен за пресата, телевизията и радиото, се заменя с по-модерния "дуплексен" метод - форуми в интернет. Този метод дава възможност на господстващите по-прецизно да контролират реакциите на угнетените, да диагностицират нарастващо социално напрежение и риск от революция, да оптимират репресиите срещу населението, да експериментират с пределната граница на търпимост при бедните.

В биологията се нарича "Crosstalk" - вътрешна активност на молекулярно ниво между ендопаразити и техните гостоприемници, в човешкото общество се нарича Пъблик рилейшънс, съкратено ПР (от английски Public Relations, PR).

Насочване на определени нации към професии отнасящи се към неквалифициран труд и обслужващ персонал, не е откритие на неолибералите на 21-ви век. Когато нацистка Германия окупира Полша през Втората Световна Война, закрива университетите и изпраща полската интелигенция в концентрационни лагери.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker