Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Концентрационни лагери
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Концентрационни лагери в Нацистка Германия

Във фашистките концентрационни лагери висяла табела с надпис:
"Arbeit macht frei" - "Работата те прави свободен".
В демократичното общество на 21 век, Германия решава социалните проблеми, като открива работни места за социално слаби, за заплата от 1 Евро в час. Под лозунга:
"Sozial ist, was Arbeit schafft" (CSU) - "Социално е това, което дава работа".
В концентрационните лагери на ЦРУ виси табела с надпис:
"No Blood No Foul" - "Няма кръв, няма насилие".

В сравнение със съвременните затвори, концентрационните лагери по времето на Национал-Социализма в Германия, са разполагали с неколкократно по-малко персонал от немци-надзиратели. В концентрационните лагери, SS-офицерите не са имали директен контакт със затворниците. За порядъка са се грижели привилегировани затворници-функционери Funktionshäftlinge, които не отстъпвали по бруталност на СС-офицерите.
Деца затворници
Деца затворници

Затворниците-функционери спели в отделни помещения, получавали офицерска храна и се ползували от услугите на публичния дом в концентрационния лагер. Но не им зачислявали по някой мерцедес или бе-ем-ве, както на съвременните бизнесмени и мутри, вероятно защото в концентрационните лагери разстоянията не са били големи.
loading...
Част от властта, нацистите прехвърляли върху затворниците-функционери, аналогично на еничарите в Османската Империя. По този начин привилегированите затворници, бивали представяни пред останалите затворници като тирани, с цел да елиминират солидарността между тях. Създадената подйерархия имала за цел освен самоуправление в лагерите и да провокира корупция и конфликти, между отделните групи затворници.

А корупцията била поощрявана, за да мотивира намеса на ръководството с наказания и изпращане в газовите камери. На днешно време в условията на Евросъюз няма газови камери, но има спиране на присъединителни фондове заради корупция.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Прилаганият метод в нацистките лагери, създавал кръговрат, при който жертвите на престъпленията се превръщали в извършители на престъпления, а извършителите в жертви. Постоянният контрол и заплаха от наказание, възпитавали   егоизъм като стратегия за оцеляване.


Още по темата:

Йерархия в концентрационните лагери

Лагери на смъртта

Концентрационни лагери при демокрацията

Концентрационни лагери при комунизма

Публичните домове във фашистките концентрационни лагери

Оркестри в нацистките концентрационни лагери

Публичните домове за японските фашисти

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker