Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
трудово-възпитателно общежитие
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Концентрационни лагери при комунизма

Приликата между всички три системи - социализъм, фашизъм и капитализъм, са концентрационните лагери, в които хора по подозрение (при фашизма и по расова и етническа принадлежност и нестандартна сексуална ориентация), но без съд и присъда биват затваряни, изтезавани и убивани.

По време на социализма, официалната версия за трудово-възпитателните общежития е "мерки за безопасност на обществото".

На днешно време е трудно да се прецени каква част от изпращаните през 1950-те в комунистическите концентрационни лагери са били просто заподозряни, защото са разказвали политически вицове и каква част от тях са били платени диверсанти, целящи дестабилизиране на държавата.

По онова време не са били допускани неправителствени организации и фондации за европейско сътрудничество, които директно да финансират антикомунистическата пропаганда и русофобска истерия, както на днешно време.

Факт е, че през 1960-те и 1970-те имаше семейства (най-често интелектуалци), които възпитаваха децата си да очернят комунистическото управление, да умаловажават и осмиват руската култура и достиженията на СССР .

В разгара на Студената война - през 1960-те и 1970-те, СССР и САЩ се надпреварват да изпращат космически кораби. СМИ публикуват само снимки на летателните апарати, от които се вижда само външния дизайн, но не и техническите им данни, които естествено са тайна. И веднага 10-12 годишни деца-русофоби започваха да убеждават свои съученици, колко американските космически кораби били готини, а руските били скапани.

По време на олимпиади и световни първенства, децата-русофоби очерняха руски спортистки, че били мъжествени с широки рамене, а американките спортистки били женствени и красиви. Защото само рускините-спортистки били приемали мъжки хормони.

Интересен факт е, че голяма част от тези деца по-късно завършиха висше образование в Москва, след което в България получиха престижни работни места. А на днешно време децата от тези семейства, са добре материално и голяма част от тях открито са в услуга на про-американската   пропаганда.

Дали тези семейства през 1960-те и 1970-те само са симпатизирали на Запада и от наивност са вярвали, че при капитализма биха били милионери?

И дали техните деца на днешно време са просперирали, защото mericans по онова време са съставяли "бели списъци"?

Със сигурност е имало по онова време жертви на концентрационни лагери, които просто са имали конфликти на лична основа, с тогавашните привилегировани, партийни ръководители. И дори случаи на изпращане на граждани в концентрационен лагер с любовна мотивация: Жени, които след като си намерили любовник, просто са наклеветявали съпруга си в службите на ДС, че мъжа им се среща с критично настроени към властта личности. И не след дълго се отървавали от досадно присъствие.

Концентрационните лагери през комунизма функционират до средата на 60-те години. След този период, но вече не в такива мащаби, по пример на западните демокрации, вероятно е имало политически неудобни, които били обвинявани и затваряни в редовни затвори за криминални престъпления. "Предимството" на криминалните престъпници в затвора е, че не създават неудобство на управляващите, с претенции за статут на военопленници.

След края на 1960-те не са известни случаи на репресии заради критични изказвания на публични места. След края на 1960-те не са известни случаи и на някой да му е било отказвано работно място, защото публично се изказвал негативно към комунистическото управление. По мнение на тогавашната номенклатура, комунизма се стабилизира в края на 1960-те и вече не се нуждае от репресии.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Относно броя на жертвите от репресиите, се знае малко. Съвсем логично е съвременната неолиберална пропаганда да хиперболизира техния брой, както броя на участващите в протестите през 2013 год. Въпреки, че протестите на днешно време се провеждат на публично място и всеки може да види с очите си колко участници има, западните медии, както и казионните български медии удесеторяват броя на протестиращите. Изхождайки от познатия им маниер, може да се приеме, че броя на репресираните през комунизма, западната пропаганда умножава по 50 или по 100.

Според Сбигнев Бжежински отслабването на диктатурата в средата на 60-те, е причината за разрушаването на Съветската Империя.

Цитат:

"Тази тайна операция беше великолепна идея.
Руснаците паднаха в "клопката Афганистан" [...]
В деня, в който руснаците преминаха границата,
президент Джими Картър писа: Сега имаме
възможност на СССР да погодим тяхна "Виетнамска
война". И действително Москва се обвърза през
следващите 10 години да води война, която не
беше по силите на руското правителство, което
от своя страна доведе до деморализиране и в
крайна сметка до рухване на съветската хегемония."

Zbigniew Brzeziński


Още по темата:

Концентрационните лагери в Нацистка Германия

Концентрационни лагери при демокрацията

Лагери на смъртта


Spider

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени

eXTReMe Tracker