Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Мастурбация

Мастурбация (също самозадоволяване) или онанизъм, от латински език manus - "ръка" + stuprare - "осквернявам", се нарича предимно ръчно стимулиране на половите органи и други ерогенни зони, като например ануса, гърдите и пр., което по правило води до оргазъм.

Най-честата форма на мастурбация е самозадоволяване, т.е. форма на автосексуалност. Мастурбация може да се практикува и от/на друг човек, при което става въпрос за взаимна мастурбация.


Според някои статистики, 3% от хората (както мъже, така и жени) по време на мастурбация стимулират ануса с ръка или подръчни предмети.

Бисексуални и хомосексуални фантазии имат 20% от момичетата и 13,5% от момчетата, при което такива лица мастурбират по-често, от колкото тези с хетеросексуална фантазия.

Мастурбацията е била повече или по-малко табу във всички религии и общества, но е съществувала през цялата история на човечеството. По целия свят се намират доисторически скални рисунки, изобразяващи мастурбация.

Фигурка от глина, от 4000 г. до Новата Ера, намерена до храма на остров Малта, изобразява мастурбираща жена. Но за древността са по-чести изображения на мастурбиращи мъже. В Древна Гърция мастурбацията се е смятала за естествен клапан, при сексуална незадоволеност. Древните гърци също изготвяли изкуствен пенис - олисбос (дилдо) от кожа, дърво или глина.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Авицена (XII век) смятал честото еякулиране за вредно, също както задръжката на сперма, и оценявал мастурбацията като по-малко вредна от нормалния полов акт.

През онази епоха се е смятало, че спермата се произвежда от лимфата, която от своя страна се произвежда от мозъка. И прекомерен разход на сперма, се смятал за водещ до оглупяване.


Още по темата:

Колко често хората мастурбират

Мастурбация в преносен смисъл

Взаимна мастурбация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker