Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
американски военни бази
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Въоръжаване на България

На 28 април 2006 г. в София прави­телството на БСП, НДСВ и ДПС под­писва 10–годишен договор със САЩ за безвъзмездно предоставяне за ползване на български военни бази на въоръ­жените сили на САЩ: Сарафово ♁42° 34′ 11″ N, 27° 30′ 55″ O, Айтос, Ново Село до Сливен, Безмер (Област Ямбол) ♁42° 27′ 18″ N, 26° 21′ 8″ O, Граф Игнатиево до Пловдив ♁42° 17′ 25″ N, 24° 42′ 50″ O, (по данни на Уикипедия).

Договорът е по­дписан от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс и външния министър на България Ивайло Калфин. През 2016 г. договорът е подновен за още 10 години от васалното правителство на България. Най-богатата държава в света ползва безплатно една от най-бедните държави в света, при което подлага на риск сигурността на населението ѝ.

От подписването на договора през 2006 г. до подновяването му през 2016 г., дого­ворът е секретна информация, също както TTIP. Според бившия главен проку­рор на САЩ Рамзи Кларк, американски­те военни бази на българска територия могат да привлекат терористични атаки и да причинят екологично замърсяване. Освен това за България е унизително да има чужди военни бази на нейна те­ритория, според Рамзи Кларк.

Доколко САЩ, с военните си бази в Източна Европа получават стратегическо преимущество над Русия, не е ясно. По скоро целта на окупацията е източно-европейците да са унизени и да работят източно-европейците за американски корпорации за 5$ на час.

Според договора, на всички американски военнослужещи, България учредява имунитет и ги освобождава напълно от наказателна отговорност.

Като порядъчна дама, която прави секс само безплатно, България предоставя военните си бази на САЩ напълно безплатно. Аналогично на залежите си от злато, които България отдава срещу 0,7% от печалбите на задокеанските си "партньори". Ако една проститутка получава 0,7% от това, което клиента заплати, веднага феминистки и правозащитни организации ще я стилизират като робиня.

Последствие от услугата е драстично поскъпване цената на руски газ и нефт за българите. Но това не се отразява на онези, които са получили "комисионни" директно по сметка в швейцарска банка, за предоставяне на военните бази. Отразява се само на сметките за ток и парно на българското население. А това са само колатерални щети.

За сравнение: Авио-базата в Манас/Киргизстан е отдавана на merican срещу наем от 200 милиона долара годишно. Новият президент на Киргизия - Алмазбек Атамбаев подписва закон, който прекратява съглашението и САЩ трябва през 2014 година да напуснат. През 2009 година САЩ освобождават и единствената си военна база в Еквадор.

В края на 2012 год. става известно, че президента на РБ подготвя покупка на десетина употребявани бойни самолета. Идеята е "новата" техника - 32-годишни самолета "F-16", да замени руските "МиГ-29", които да ги нарежат за скрап.

През ноември 2014 Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по повод планирано разполагане на американски танкове и бронетехника в България, събщава че военния министър на ГЕРБ в предишния кабинет - Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове.

"Сведе ги до 80, при 3200 през 1990 г.
Много глупаво".

Красимир Каракачанов

"Разоружаться просто так никто не хочет.
В любом случае должны быть достаточные
вооруженные силы, чтобы к тебе относились
уважительно"

Дмитрий Медведев
"Никой не иска да се разоръжава просто така.
При всички случаи трябва да има достатъчно
въоръжени сили, за да те уважават."Естествено с танкове ще бъде трудно на американците да нападнат Русия, през Черно море. Танковете биха били ефективни, в случай че българите решат повече да не се самозапалват, а да подпалят американските окупационни войски в България, златните мини на "Дънди Прешъс Металс", американските ТЕЦ-Марица Изток и пр. западни "инвестиции".

Според изказване на генерал-лейтенант Ben Hodges, главнокомандващ на американските войски в Европа, разполагането на американски танкове "M1 Abrams" и "M2A3" в Източна Европа, целяло да ги защити от нападение от "съживилата се Русия".

"Aber schließlich sind es die Führer eines Landes, die die Politik bestimmen, und es ist immer leicht, das Volk zum Mitmachen zu bringen, ob es sich nun um eine Demokratie, eine faschistische Diktatur, um ein Parlament oder eine kommunistische Diktatur handelt. ... das Volk kann mit oder ohne Stimmrecht immer dazu gebracht werden, den Befehlen der Führer zu folgen. Das ist ganz einfach. Man braucht nichts zu tun, als dem Volk zu sagen, es würde angegriffen, und den Pazifisten ihren Mangel an Patriotismus vorzuwerfen und zu behaupten, sie brächten das Land in Gefahr. Diese Methode funktioniert in jedem Land."
- Hermann Göring

"Водачите на една държава са тези, които определят политиката. И винаги е лесно народа да се подтикне да ги следва, независимо дали чрез демокрация, чрез фашистка диктатура, чрез парламентаризъм или чрез комунистическа диктатура...

Дали народът има право да гласува или не, не играе роля и винаги може да се доведе до състояние, да изпълнява заповедите на вожда. Това е съвсем просто. Няма нужда нищо друго да се прави, освен да се твърди пред народа че е нападнат. И пацифистите да бъдат обвинени, че не са патриоти и да се твърди, че те поставят родината в опасност. Този метод функционира във всяка държава."

- Херман Гьоринг - главнокомандващ военновъздушните сили на Третия Райх
.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През август 2013 год. германските медии ("Süddeutsche Zeitung") съобщават, че немски производители на оръжия "Rheinmetall-Defence-Electronics" и "Atlas Elektronik" са платили 9 млн. евро подкуп на гръцки политици, за продажбата на подводници на Гърция, в момент на тежка икономическа рецесия, съкращения в социалната сфера и здравеопазването в Гърция и съответно отпуснати милиарди кредити от Германия (за закупуване на немски подводници).


Още по темата:

Военен бюджет

Равновесие във въоръжаването

Въоръжаване на България

Списък на самолетоносачи

Военни сателити

Междуконтинентална балистична ракета

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker