Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
ГЛОНАСС
ГЛОНАСС
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Военни сателити

Военни сателити (спътници), са сателити, които служат за военни цели: Комуникация, шпиониране, ориентиране, навигация, насочване на ракети, например руската ГЛОНАСС (Глоба́льная навигацио́нная спу́тниковая систе́ма) разработена през 1982 г., използвана вероятно във войната в Югославия, за сваляне на американски самолети.

Военни сателити служат и за охраняване на цивилни обекти, например за охрана на частни жилищни квартали от затворен тип.

САЩ изпращат първия си шпионски сателит още през 1959 год. (Codename Corona), който е заснемал повърхността на земята на филмова лента с разрешение 7,5 метра. 20 години преди да навлезат в цивилния живот, през 1976 год. започнали производството на дигитални камери за шпионски цели, които имали разделителна способност 15 сантиметра. Предполага се, че на днешно време разрешението на камерите е под 4 cm., т.е. все още не могат да разпознават лица на хора, от космоса, както често в холивудските филми може да се види. Ако можеха, нямаше да инвестират в проект ИНДЕКТ.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В астрономията сателит е планета (Луна), чиято траектория на движение е кръг или елипса около друга по-голяма планета.

Думата сателит често се използва в преносен смисъл, за негативно обозначаване на васална държава.


Още по темата:
loading...
Военен бюджет

Равновесие във въоръжаването

Въоръжаване на България

Списък на самолетоносачи

Междуконтинентална балистична ракета

Крилати ракети

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker