Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Мобинг

Мобинг е метод на систематичен психотерор. В широкия смисъл мобинг е тормоз и разиграване, с цел причиняване на душевни страдания в училище, на работното място, в спортен отбор, в старчески дом, в казарма, в затвор или в интернет - Cyber-Mobbing. В интернет често се практикува от тролове, наети за Астротърфинг.

Най-често обект на мобинг стават хора, които се различават от останалите членове на една микро-общност. Например в училище в класове от 30 ученика, тероризиращата група обикновено е от 4-5 члена, но не всички ученици в класа.

Мобинг може да бъде и прийом на държавна политика. Демократичната държава разполага с множество методи за тормоз върху неудобни граждани или просто с цел да осигури предимство на привилегированата прослойка от населението, като потиска останалите, характерно за класовата борба.

Методите варират: От чести "повреди" при интернет-доставчиците (най-често на уикенда), промяна на адресната регистрация "по погрешка" преди избори, прекъсване "по погрешка" на здравноосигурителния статус, до систематичен мобинг на работното място, с цел потърпевшия да бъде отстранен от работа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


С цел прокарване на ограничаващи човешките права закони, засилване на репресиите и шпиониране на населението, демократичната държава си служи със Стратегия на напрежение.
loading...
Конфликти между ученици, между учители и ученици, между родители и доведени деца (Пепеляшка), между родители и учители на децата им, между служители в едно предприятие, между служители и техните началници, са комплексни и в повечето случаи могат да не се отнасят до мобинг - систематичен психотерор.


Още по темата:

Видове мобинг

Мобинг в училище

Мобинг в България

Последствия от мобинг

Защита на жертвите при мобинг

Типични мобинг-приоми

Сталкинг

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker