Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Училище в САЩ/Алабама през 1935 година
Училище в САЩ/Алабама през 1935 година
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Мобинг в училище
Училище в Помпей/Древен Рим
Мобинг е често срещано явлание в училище. Защото училището е общество, което трудно се контролира от горе. Родителите и учителите нямат право да бият децата, но при децата цари закона на джунглата, както в затвора. Физически най-силният стои най-високо в училищната йерархия и той третира с насилие, интриги и клевети по-слабите физически деца.

По правило децата, организатори на психотерор, страдат от някакво психическо отклонение или най-малкото са психопати - етично неразвити личности, които по този начин се стремят да повишат социалния си статус. Законодателят наказва родители и учители за побой над децата, но не наказва децата за побой над други деца, още по-малко за психотерор.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Разговори с класната ръководителка, директора на училището или родителите на тартора на тероризиращата група, често не водят до резултати. Учителите не се интересуват какво преживяват чуждите деца, долкото закона не ги задължава. Децата по правило не са дотолкова физически силни, че да си нанесат телесна повреда, а за психотерор все още няма закон, който да го забранява.
Училище на 21-ви век
И ученик (ученичка), станал(а) жертва на мобинг, трябва сам(а) да се справи със ситуацията. Обикновено детето не реагира адекватно на прилагания върху него психотерор, създава си комплекс за малоценност, което окуражава организатора на мобинг. Детето често не споделя с родителите си, а натрупва злоба и желание за отмъщение. При особено чувствителни деца, подлагани на мобинг в училище, може да настъпи трайна характерова промяна на личността, което да има последствия в зряла възраст - посттравматично стресово разстройство
loading...
На 17.03.2017 г. Tagesschau (Münchner-Ermittlungsbericht. Amokschütze wurde jahrelang gemobbt. Stand: 17.03.2017 14:27 Uhr) съобщи, че терориста от Мюнхен е бил години наред подлаган на мобинг и физическо насилие от своите съученици, които са предимно с югоизточно-европейски произход. Пристъпът на амок, на Али Давид Сонболи е един трагичен пример, за липсата на контрол от страна на учителите, в отношенията между децата в училище.

Темата за мобинг в училище се тематизира в киното: "Баща в излишък", "A Monster Calls" (2016), режисьор J. A. Bayona.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker