Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Дисгеника
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Дисгеника

Дисгеника (англ. dysgenics) е еволюционна теория за акумулиране и разпространяване на недъгави гени и качества в една популация, раса или вид. Дисгениката е отрицателна селекция в противоположност на евгениката.

Британският психолог Ричард Лин в своите изследвания третира проблема на дисгениката, характерна за населението на Западните страни и особено за САЩ. Според Richard Lynn, дисгенни процеси намаляват интелигентността на западните нации, поради което Китай един ден ще задмине Запада, тъй като в четири индустриални държави, вече е доказано деградиране на генотипа, което довежда до намаляване на интелигентността с 0.86 точки за периода 1950 - 2000 година. В периода от 2000 до 2050 година се очаква намаляване на генотипичния IQ с още 1.28 точки.

Впрочем западната теория за интелектуална деградация на западните нации обяснява това явление с по-високата раждаемост между прекариата на Запад. Според тази теория, интелектуалците на Запад, висшистите не бързали да раждат деца, улисани в кариерата си и често оставали с едно дете или въобще без деца. А прекариата нямат перспектива на Запад и раждат безразборно. В този стил в Русия се произвеждат игрални филми по поръчка на Запада, като например Елена (2011).

В действителност на Запад богатите хора са многодетни. Известни холивудски актьори, известни американски бизнесмени, произхождат от многодетни семейства. А богатите хора често са по-ниско интелигентни от бедните. Това е било известно още в древността - робите често са били по-образовани от робовладелците.

Според международното проучване PISA на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), на ученици на средна възраст 15 години от общо 65 страни, по математика на първо място са ученици от Китай, Сингапур и Хонконг.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Lynn и Harvey се надяват, че биотехнологии ще успеят да спрат дегенеративния процес при западните демокрации и ще спасят Запада от Китай. Но ако биотехнологиите не помогнат, то демокрацията ще мутира в идиокрация, както в антиутопичния филм "Idiocracy" (2006), режисьор Mike Judge.


Още по темата:

Дисгеника в Източна Европа
loading...
Най-търсените специалисти в Източна Европа

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker