Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Финансов отбор

В човешкото общество естественият отбор и половият отбор са изместени от финансов отбор. Оцеляват не най-силните, най-умните или най-красивите, оцеляват най-богатите и най-коруптните.

Възтържествуване на корупцията и некадърността в човешкото общество, се тематизира в приказката "Таралеж и заек".

Вследствие вътревидовата конкуренция при животните, оцелява и се размножава най-силният. Вследствие вътревидовата конкуренция при хората оцелява и се размножава най-богатият.

Най-богатият печели конкурси и награди. Най-богатият печели съдебни дела. Ако се наложи трансплантиране на органи, чорбаджията не чака наравно с аргатина десетилетия на опашка за подходящ донор.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Жената забременява от най-богатия от мъжете, които и предлагат секс (омъжва се за най-навития). Защото силата, красотата или таланта не винаги се унаследяват, а гения никога не се унаследява. Затова пък парите винаги се унаследяват. Т.е. и половия отбор при хората също е финансов отбор.

Ако се приеме че не съществува световно правителство, което определя кои да станат богати и щастливи и кои да се трудят цял живот за чуждо щастие, то финансовият отбор е всъщност естественият отбор при хората.

От еволюционна гледна точка финансовият отбор е отрицателна селекция. Децата на богатите във всички епохи на човешката история, са ниско интелигентни и не допринасят за прогреса. Гениалните хора, на които се базира развитието на човешкото общество, никога не се раждат в богати семейства.
loading...
За да противодействат на отрицателния финансов отбор, водещ до деградация на обществото, държавите въвеждат безплатно образование, субсидират изкуството. Респективно държавите със статут на колонии, въвеждат такси за образование, с цел да ограничат развитието на собствена интелигенция, която би могла да конкурира интелигенцията на колонизатора.


Още по темата:

Естествен отбор

Изкуствен отбор

Полов отбор

Отрицателна селекция

Дисгеника

Дисгеника в Източна Европа

Социален дарвинизъм

Смесена форма на изкуствен и естествен отбор

Разлика между естествен и изкуствен отбор

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker