Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

План подкова


Войната според западно-европейските и американски фолософи е стока, която успешно се продава след успешен маркетинг и реклама. За започване на война, агресорите се нуждаят от мотив, известен като Casus belli. За мотивиране войната с Ирак, се раздухва (дез)информация, че Ирак притежавал ужасяващи оръжия за масово унищожение.

Тогавашният държавен глава на Югославия - Слободан Милошевич, отказва да получи кредит от Международния валутен фонд, за да не понижи жизнения стандарт на Югославия. Освен това анексирането на Федеративна народна република Югославия в ЕС, с нейното многобройно население, би нарушило баланса на депутатските места в Европарламента.

С цел намеса във вътрешните работи на Югославия, нейното разделяне и отстраняване на Милошевич, Западът подклажда традиционната славянофобия при албанците. А през 1999 год. немското правителство раздухва слухове за съществуването на военно-стратегически "План подкова", чрез който сърбите били целели изгонване на албанците от Косово. Тъй като Косовската война се води без мандат на ООН, единствено "Плана Подкова" служи за легитимиране агресията на НАТО над Югославия.

Както в последствие се изяснява, целта на мероприятието е "Camp Bondsteel" - американска военна база, построена през юни 1999 г., след нахлуването на НАТО в Югославия. Американците използват базата и като концентрационен лагер, за заподозряни отвлечени хора.

Съществуването на подобен "Плана Подкова", още в самото начало буди съмнение у здравомислещите и немските политици си избърсват задника с България, като на 10-ти Януари 2000 година немските масмедии съобщават, че за "Плана Подкова" те са научили от българското външно министерство, оглавявано по онова време от Надежда Михайлова. А българското външно министерство се позовавало на информация от българските разузнавателни служби. Но България отричала такава информация да е събирала и да е предавала.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По онова време България се намира в окаяно икономическо състояние и министър-председателя Иван Костов не пропуска удобния момент, да предложи услугите си на НАТО. Иван Костов пристига в Германия за да се спазари и на ироничните въпроси на немски журналисти: "Обещаха Ви пари, в замяна на плацдарм срешу Югославия", Костов отговаря, че "българина не мисли за пари, а за морал и етика".

Последвалата версия по онова време беше, че България била получила непотвърдена информация от американските тайни служби - CIA, която България предала на унгарското разузнаване, то пък от своя страна предало информацията на австрийкото разузнаване, а австрийското на немското.

И така западните демокрации си поиграли на "развален телефон" и решили да нападнат Югославия. И за целта си послужили с поредния Marketing-Gag: "План Подкова".

"Сърбите се надяват, че истината ще възтържествува от самосебе си, но това не е така. Когато за лъжа плащат пари, тогава лъжата възтържествува."
James Jatras - американец, един от свидетелите на Слободан Милошевич, който бива отхвърлен от фемическия съд, пардон Международния наказателен трибунал, поради това че дядо му и баба му били гърци, тоест православни християни. Вина на Милошевич, трибунала не успява да докаже и той умира от самосебе си в затвора.
loading...

Възтържествуване на лъжата е било известно още на древните народи - приказката за заека и таралежа.

През 2012 embedded-журналистите от "Би Ти Ви" излъчват предаване, в което България "си признава", за доноса. Естествено това, което български политици разказват пред телевизионната камера не може да се приеме на сериозно. Както всички знаят, това което политиците говорят няма нищо общо с онова, което вършат.

"Political language is designed to make lies
sound truthful and murder respectable and to give
an appearance of solidity to pure wind."


"Езикът на политиците цели лъжата да пробутат
за истина и убийството за достоинство и на празните
приказки да придадат смисъл."

George Orwell

Не е изключено след 20-30 години отговорните за войната, да се извинят на своите жертви, както Бил Клинтън по време на мандата си, се извини на виетнамския и чилийския народ.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker