Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Изображение на фелацио на съд за пиене на вода от доколумбовата култура в Южна Америка I до VIII век (Музей Ларко Лима/Перу)
Изображение на фелацио върху съд за пиене на вода
от доколумбовата култура в Южна Америка I до VIII век
(Музей Ларко - Лима/Перу)

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Орален секс

Фелацио/Кунилингус (вулг.: духане, кавал, минет, свирка, дудук, тутурутка, шпатла, лизане) е сексуална техника, при която чрез устно стимулиране на половите органи се постига ерекция и еякулация, респективно лубрикация и оргазъм.

loading...
Мотивацията при хората да практикуват орален секс е различна. До голяма степен това зависи от възпитание, религия, етнически особености, култура, образование, възраст и социален статус. Хората с више образование по-често практикуват орален секс, от тези с основно образование. Белите в САЩ по-често практикуват орален секс, от афроамериканците (според статистики в САЩ).

Външният вид на половите органи на партньора/партньорката, цвета на лигавиците, миризмата, също играят известна роля.

Важна роля играе и възможността на индивида лесно да намира сексуални партньори. Продължителен сексуален глад, респективно продължително въздържане от изневяра, често мотивират хората за орален секс.

Не на последно място, желанието за орален секс зависи и от симпатията и нивото на харесване на конкретния партньор/партьорка и силата на половата възбуда. Повечето хора не намират партньор, в който да са влюбени и се смиряват с това, което живота им предложи. В тези случаи секса се превръща в удовлетворяване на физиологична потребност, както ходене по нужда. А когато се наложи да ходиш по нужда в мръсен, обществен клозет, се стремиш по-бързо да свършиш и да излезеш на чист въздух.

Спорен е въпросът, до колко историческата епоха играе роля за упражняването на френска любов или други "нестандартни" сексуални практики. Пропагандата на неолибералите поучава, че през комунизма секса бил табу и жените, които правели фелацио, се възприемали като леки жени. По-скоро разликата между секса при соца и при демокрацията се състои в това, че епохата на социализма съвпада със сексуалната революция, докато демокрацията съвпада със celebrity culture - социална и интелектуална деградация и масова употреба на наркотици.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Известни различия съществуват и в зависимост от обществено-икономическото устройство на обществото, което диференцира класите в него. Например в западните индустриални държави, според различни статистики, по-често мъжете практикуват кунилингус, от колкото жените - фелацио. В действителност почти всички жени практикуват фелацио, но не със всички мъже. Както и почти всички мъже практикуват кунилингус, но не със всички жени, с които имат полов контакт.

Повечето мъже на Запад са безперспективни - работят на трудов договор и живеят под наем, с което са безинтересни дори и за посредствените жени - тези, за които секса служи само за размножение. Съвсем различно е при финансово привилегированата прослойка мъже и контингента им от млади, външно добре изглеждащи жени.

В страните от Източна Европа по време на комунизма по-често жените практикуваха фелацио, от колкото мъжете кунилингус. Защото по време на комунистическата диктатура, класите не са екстремно диференцирани на безперспективни и успешни.

Широко разпространено беше мнението по време на социализма, че всички мъже, с които една жена е имала секс, ги е харесвала. Но не всички жени, с които един мъж е имал секс, ги е харесвал. Защото проституцията при соца е играела второстепенна роля.


Още по темата:

Мотиви за орален секс

Гълтане на сперма

Кои жени не правят фелацио

Забременяване от орален секс


Варианти на орален секс:

кралска свирка

анилингус

Facial

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker