loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Приемане на Турция в Евросъюза

Въпросът за приемането на Турция в ЕС е стар, колкото самия Евросъюз. В различни държави "се провеждат" допитвания, в България се събират подписки, относно приемането ѝ в Евросъюза.

Във връзка с нашумялата "историчка" Мартина Балева и нейната версия за Априлското въстание, някои журналисти трърдят, че Турция била финансирала такива проекти, за да я приемели в ЕС.

Приемането на Турция в Евросъюза не зависи от далечното ѝ историческо минало на наследник на Османската империя, така както приемането на Германия не зависеше от геноцида, който нацистите в съвсем близкото минало упражняват върху половин Европа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Историческото минало на САЩ, които са основани на геноцид върху индианското население на Америка, не пречи на американските политици да обвиняват и съдят за геноцид непослушни политици от малки държави.

Приемането на Турция в Евросъюза не зависи и от официално раздухваните нарушения на човешките права, по отношение на кюрдите.

Проблемът за приемането на Турция в Европейския Съюз е свързан с баланса на депутатските места в Европейския парламент. Източно-европейските страни са с малобройно население и е достатъчно само две държави от Западна Европа (например Франция и Германия) да се наговорят за приемане на "общи" решения в европейското семейство. А приемането на държава с многобройно население като Турция, ще доведе до дисбаланс в Европейския парламент. Защото интересите на Турция ще съвпадат с тези на източно-европейските страни.

Смисълът на приемането на Турция в Евросъюза, е да отклонят търговските ѝ отношения с Русия. Защото лайтмотив в европейската история за последните 200 години е борбата срещу Русия.

Утвърдена практика в Евросъюза е големите държави (Чехословакия, Югославия) преди да бъдат анексирани, пардон приети, да бъдат фрагментирани. Крокодила преди да погълне жертвата, трябва да я сдъвче.


Още по темата:

Австрия е против приемането на Турция в Евросъюза

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker