Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Османско владичество
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Османско владичество

Османско владичество, Османско иго или Турско робство, е период от почти 500 години, от 1335 годишната българска история. През този период не съществува българска държава, съответно не съществува българско правителство (дори и колаборационистко, както на днешно време), което да представлява интересите на българския народ пред останалите държави.

През средновековието, когато България пада под османско владичество, елитът на една нация са били свещениците. Духовенството при феодализма е било това, което на днешно време са учени, хора на изкуството, спортисти. Св. Св. Кирил и Методий не са били филолози или езиковеди, били са свещеници. И колонизирането през средновековието е започвало с изтребление на свещениците.

По време на Османското владичество българите са били лишени от самостоятелна българска патриаршия, която е била подчинена на Цариградската патриаршия. Както на днешно време българите са лишени от собствена интелигенция, която Западът е подменил с дегенерати, по линия на провежданата дисгеника в Източна Европа.

През периода на Османското владичество навлизат много турски думи в българския език. Турският фолклор също оказва силно влияние върху българския фолклор, както и върху фолклора на останалите балкански народи. На днешно време повечето турцизми излизат от употреба, за да отстъпят място на англицизмите.
Османска империя 1683 година
Османската империя през 1683 година

Терминът "Османско робство" би трябвало да е възникнал в по-късни епохи, а по онова време сигурно се е наричало 'приемане на България в Османската империя' и интегриране на българите към анадолските ценности. Както на днешно време се нарича приемане на България в Европейския Съюз/ НАТО и евроинтегриране на българите към северно-атлантическите ценности.

Терминът наложница в харема на султана би трябвало също да е възникнал в по-късни епохи, а по време на османското владичество се е наричало студентка към Високата порта. А и харемите не са се наричали хареми, а 'домове на щастието', както на днешно време се наричат домове от затворен тип.

И сигурно последният цар на България - Шишман е бил заклеймяван от османите като диктатор, който е довел България до фалит, а османите освободили българите от диктатора Шишман. И когато някои българи си спомняли с носталгия времената от преди падането под Османско робство, османите сигурно са им казвали, че са вече остаряли и за това изпитват носталгия по миналото.

По време на Турското робство българите са имали право свободно да се придвижват в Османската империя и да имат собствен бизнес - да купуват земя и да стават землевладелци. Въпреки това българите предпочитали да търсят работа като ратаи във феодалните владения на турски землевладелци. Както и на днешно време българите имат право да започнат собствен бизнес, да станат олигарси и да си купят фабрики и хотели в Западна Европа и САЩ, но предпочитат да работят във фабриките и хотелите на Запад - мръсната, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за западняците работа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По време на Турското робство, пардон Османското владичество, турците са имали военни гарнизони в България, които охранявали външната граница на владенията на Османската империя. Както на днешно време САЩ разполага военни бази в България, които да охраняват външната граница на американските владения в Европа. И тогава както и днес, не Западна Европа а Русия е застрашавала господарите на българите.

Самите османи по онова време не са били наричани душмани, а чуждестранни инвеститори. А теглото на българския народ да плаща непосилни данъци и да работи ангария за османите, в онази епоха вероятно се е наричало "османска криза", както на днешно време се нарича "Еврокриза", за която православните гърци са виновни.

Естествено виновните за "икономическата криза" през всичките 500 години, не били османите, а болярите на Цар Шишман и техните пра-пра внуци, които откраднали златния резерв на България и го отдали на Киевская Русь. И жизненият стандарт на българите падал по време на Османското владичество, защото от времето на Цар Шишман България направила външен дълг от 10 милиарда пендари.

А Баташкото клане вероятно се е наричало война срещу тероризма, респективно хайдутите са били рубладжии. И за еничарите по онова време вероятно не се е говорело, че са били отвличани по линия на кръвния данък, а че Османската империя им е отпускала стипендия, защото са били мозъците на българската нация.

Българските национални носии (които на днешно време се обличат най-често от изпълнители на български фолклор), вероятно също са възникнали в по-късна епоха. А по време на Османското владичество българите най-вероятно са носели червени дрехи, с изрисуван полумесец и звезда, както при демокрацията, евро-интегриралите се българи носят дрехи с изрисувано върху тях американско или британско знаме.

И мартениците с Пижо и Пенда вероятно са възникнали след освобождението от Турско робство. А по време на Османското владичество мартениците са изобразявали ятаган или танцьорка с фередже. Както на днешно време мартениците изобразяват американски танкове и полуголи героини от детски анимационни филми.
loading...
За 500 години Османско владичество, турците са построили в България единствено джамии. Но водопроводи, канализация и напоителни системи не са строили и българите вадели вода от кладенци, за която вода не плащали на турците, защото водомерът още не бил изобретен. На днешно време западняците също нищо не са построили, а са взели водоснабдяването на концесия ("Veolia Water") за което българският народ трябва да им плаща.

А напоителните системи, построени по времето на комунизма, на днешно време са разрушени, за да се разруши селското стопанство на българите и да купуват ГМО-продукти на задокеанските си господари.


Каква е разликата между Турското робство и днешната демокрация?

Разликата е, че по време на Турското робство, турците са взимали
златото на България гратис. Докато при днешната демокрация задокеанските
господари дават на България цели 0,7% от българското злато!
Това ще рече, че българите при демокрацията са подобрили
жизнения си стандарт с цели 0,7%.Още по темата:

Имало ли е Турско робство?

Султаните в Османската империя се женели по любов

Българките - най-грозните жени в Османската империя

Робство при исляма

Интерпретации на Османското владичество

Йерархия в Османската империя

Население на България по време на Турското робство

Собствеността на българите в Османската империя

Мюсюлмани и немюсюлмани в Османската империя

Правата на българите в Османската империя

Дискриминация в Османската империя

Животът в османската империя

Ага

Рая

Ибрикчия

Харемите в Османската империя

Ангария

Башибозук

Гяур

Хайдушко движение

Джизие

Инфлация в Османската империя

Еничар

Кръвен данък

Образование в Османската империя

Априлското Въстание

Берлинският Конгрес 1878

Евреите в Османската империя

Васил Левски

Христо Ботев

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker