Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Възпитание
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Възпитание

Възпитание е целенасочено формиране на личността, при деца и младежи, посредством насочване и упражняване на телесни, емоционални, характерови, социални, интелектуални и практически познания, с цел тяхното участие в обществения и културен живот, в съответствие с утвърдените социокултурни норми на обществото и неговите ценности. Синоним на възпитание е дресировка.

В общества с различно политическо устройство, съществуват принципни разлики във възпитанието на подрастващите:

Възпитанието на децата при социализма например, е ръководено от идеята, че всички са равни. Учениците при социализма се задължаваха да ходят на училище облечени в униформи, с цел по-бедните деца да не развиват още в ранна детска възраст комплекс за малоценност, да не живеят с мисълта, че имат различни стартови позиции, по отношение на своите съученици и приятели.

При капитализма се цели точно обратното: Децата от малки биват възпитавани, да са фенове на скъпите вещи, защото те определят социалния им статус. А от социалния им статус зависи изборът на професия, изборът на брачен партньор и претенциите към обществото за индивидуален   просперитет. При капитализма, децата се възпитават като "жаби, които си знаят гьола".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Общото във възпитанието при всички досегашни общества е дресировка за преклонение пред известни личности - актьори в киното, телевизионни водещи, поп-музиканти, политици.

Въпреки, че по време на Студената война   Западът и Изтокът са антагонисти, никъде не се публикува как са забогателите лихварите в САЩ. Че William Avery Rockefeller, Jr., известен за своето време като знахар, изнасилвач и крадец на коне, е забогатял като производител и търговец на "лекарство против рак" - пречистен бензин "Petroleum G179". Т.е. Рокфелер е забогатял със шарлатанство.

А по време на социализма в Източна Европа името Ротшилд дори не е познато. Никъде не се публикува, че Ротшилд са си служели с подривна дейност с цел снижаване цената под номиналната стойност на британските държавни ценни книжа, както и с дезинформация относно военните действия при Ватерло. Никъде не се публикува, че Rothschild е основателят и на най-голямата информационна агенция в света - Ройтерс, задачата на която е не да информира, а да дезинформира масите.

Митът за свободна конкуренция не се развенчава в комунистическите държави. Напротив, децата се възпитават да се прекланят пред успели личности. На децата им се внушава, че преуспелите артисти, музиканти и политици са по-талантливи от тях, а не по-коруптни.

пари в джоба си мъдър, красив
и освен това можеш да пееш добре."

Еврейска мъдрост


Още по темата:
loading...
Семейното възпитание

Ролята на обществото във възпитанието

СМИ и развлекателната индустрия, като средство за възпитание

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker