Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Разликите между социализма и капитализма
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

България при комунизма
антикомунизъм
Как живеели хората при комунизма?

Лайтмотив в американските Sci-Fi-Action филми и компютърни игри е изтриване спомените на хората, с цел превръщането им в перфектни войници - "Jason Bourne", "Ghost in the Shell" - 2017, "Manhunt 2", "The Institute" - 2017, "Blade Runner 2049" - 2017, "Fahrenheit 451" - 2018. Лайтмотив в американската пропагадна е изтриване спомените на източно-европейците от живота им при комунизма, с цел превръщането им в перфектни слуги.

Според казионните медии, хората през комунизма живеели в купонна система, били гладували и чакали на опашки за хляб. Чакали на опашки и за тоалетна хартия, а когато успявали да си я купят, нанизвали тоалетната хартия на връв и си я окачвали гордо на врата. В действителност купоните се въвеждат след 1990 г., след като Желю Желев го избират за президент, в началната, апокалиптичната фаза на Прехода, когато българите все още се инатяха и не искаха да отдадат националните си блага на западни корпорации. И българите трябваше да узреят чрез глад и студ, че да приватизират, фалират и отдадат на безценица националната авиокомпания, Киноцентъра, Софийска вода, БТК, ТЕЦ-Марица Изток, хотелите по Черноморието и планинските курорти, електроснабдяването и пр. национални блага и животоподдържащи отрасли, на западни лешоядни фондове и техни подставени фирми. И западняците все още не бяха връчили на българите по една кирка, да копаят българското злато за Дънди Прешъс Металс.

Според казионните медии, хората били чакали десетилетия за покупка на леки коли през комунизма - "Жигули" и "Трабант", били ядели един път в годината шоколади и банани, а студенти приемали само деца на партийни членове.

Шоколади и банани не се произвеждаха в страните от СИВ, а със Западните страни България имаше ограничени търговски връзки. Поради това стоки от страни извън СИВ нямаше перманентно на пазара, на цени дотирани от държавата. Но и не беше възможно Запада да трови българите с храна второ качество, както през 2017 г. стана изветно, че западните производители на храни продават в Източна Европа в едни и същи опаковки, храни с повече химикали, сланина, аспартам и пр. канцерогени.

Във вузовете, по време на комунизма само по две специалности не приемаха случайни хора от улицата: 'Международни Икономически Отношения' и 'Международни Отношения', които подготвяха кадри за посолствата на НРБ в чужбина - дипломати и търговски представители, всичките агенти на Държавна сигурност. Защото тази професия по време на комунизма в България се предаваше по наследство. А и при комунизма по закон държавата беше длъжна да осигури работа по специалността.

При демокрацията на днешно време 'Международни Отношения' се нарича 'политология' - специалност, която всеки некадърник, когото не приемат в друга специалност, се записва да учи. Но не за да стане дипломат или търговски представител, а да си изкарва хляба като кол-център-агент, уличен протестър, участник в гейпаради, пърформанси, happening.
Дефицит на стоки и услуги при комунизма

Жизненият стандарт при комунизма

Военна служба през комунизма

Имаше ли проституция по време на комунизма
loading...
Стандартът на живот в Източна Европа

Жизненият стандарт в България 1878-1944

Какво се случи на 10 Ноември 1989 г.

Отопление при комунизма

Железопътният транспорт по време на комунизма

Свободно придвижване зад граница при комунизма

Възможности за просперитет при социализма

Безработица при комунизма

Полицейски проверки и репресии при комунизма

Развлечения при комунизма

Филми тематизиращи живота при комунизма

Какво липсва при комунизма?

Манталитета при комунизма

Кражбите през комунизма

Икономическа криза на комунизма

Класи в социалистическото общество

Цените при комунизма

Заплати при комунизма

Данъци при социализма

Ценообразуване

Кореком

Спортът при комунизма

Образованието при комунизма

Училището при комунизма

На море при комунизма

Проституция при комунизма

Наркомания при комунизма

Държавният дълг на България по време на социализма

България през 1965 г.

Жертвите на комунизма и фашизма

Диалектически материализъм

Защо комунизмът е лош

Дисгеника в Източна Европа

При комунизма имало забранена музика, забранени филми, забранено било да се посещават нудистки плажове, дори и секса бил забранен, а жените, които правели фелацио, ги смятали за леки жени! В случай че аудиторията зададе въпрос: Как тогава българите са се размножили до 9 милиона население, без секс? Клакьорите отговарят, че хората при комунизма правели секс, защото нямало други развлечения при комунизма.

През целия период на комунизма, турци които са се изселили в Турция, са прескачали до България, за да имат интимна връзка с туркиня. Тази практика след 1990 г. при младото поколение турски изселници вече не е актуална. Защото в България е вече капитализъм, както и в Турция, а при капитализма гаджета имат само баровците. За чекиджиите си има публични домове.

В действителност единствената забрана по време на социализма, беше забраната за неограничено забогатяване на едни, за сметка на неограниченото обедняване на народа. Както и забраната, националните блага да бъдат приватизирани и продадени на чуждестранни "инвеститори".

И според пропагандата на Запада, доносници от Държавна Сигурност изпращали в концентрационни лагери всеки, който не ходел на девето-септемврийските манифестации. И България в периода 1944-1989 г. била фалирала три пъти, защото комунистите изнесли националното злато за СССР. И външният дълг на България по време на социализма бил 10 милиарда, защото всичко по време на соца било окрадено.

А най-простите хора, пропагандата ги поучава, че по време на соца хората не са имали GPS (Global Positioning System), кабелна телевизия, интернет, GSM-телефони. Аналогично на слабите ученици по време на комунизма, учителите по история, за да ги иронизират, им задаваха въпрос: "Какво е мнението на В.И.Ленин за Лайпцигския процес."

В този стил, соросоидната медия "24-часа" в статия от 25.10.2014 г. агитира българите, че по време на социализма имало "вместо лаптоп пишеща машина Марица 12". Все пак не е лъжа, че по време на комунизма руските леки коли нямаха бордов компютър, който американците да хакват и да предизвикват катастрофи. По време на комунизма нямаше и лаптопи с вградена уебкамера, която американци и британци да включват без знанието на потребителите. Нямаше и GSM-телефони, по които американците да убиват заподозряни. По време на комунизма навсякъде по улиците имаше улични телефони, от които с монета от 2 стотинки се провеждаше градски разговор за неограничено време, без хората да трябва да се обвързват с двугодишни договори с чуждестранни мобилни оператори.

Според соросоидите от "Deutsche Welle" - проф. Чавдар Кюранов и доцент Петя Кабакчиева, по време на социализма "една част от българите живеели без канализация, без течаща вода и са се осветявали с газена лампа или в най-добрия случай с една крушка. Те не са притежавали мебели, да не говорим за електроуреди. И са обитавали къщи с пръстен под." В западните вестници от 19-ти век пише абсолютно същото: За пръстения под, за липсата на течаща вода и газени лампи в колонизираните страни в Африка, Азия и Америка, в които Запада им донесъл цивилизация. На днешно време терминът 'цивилизация' е заменен с термина 'деморация'.

В действителност, електрификацията на България започва половин век преди комунизма. На 1. ноември 1900 г. концесионерът 'Дружество на големите строителни Марсилски предприятия' въвежда в експлоатация изградената ВЕЦ 'Панчарево', преносен електропровод и разпределителна електрическа мрежа на София. На 1. януари 1901 г. се пуска първия трамвай в столицата.

Според трубадурите на Новия световен ред, цитирани от различни соросоидни медии, като например "Dariknews", "тези българи, които били малко по-добре, притежавали радиоточка, електрически котлон, ютия и дори гардероб." В действителност на 26 декември 1959 г. България става осмата държава в света, която има собствена телевизия, след Канада и ГФР от 1952 г., Япония от 1953 г., САЩ и Италия от 1954 г., Великобритания и Австрия от 1955 г., ГДР от 1956 г. Първите телевизионни приемници серийно производство 'Telefunken FE8' в Германия излизат на пазара през 1955 г. на цена 1000 DM (500€). Средната заплата в ГФР по онова време е била 379 DM. През 1960/1961 г. вече всяко семейство в България има собствен телевизор.

А електрическите крушки, както и цената на тока при соца струваха стотинки и беше безсмислено да се ползва само една крушка. И не са известни случаи от времето на комунизма, някой да е живял в къща с пръстен под и газови лампи. Както не са известни случаи по време на соца някой да си е изключвал парното, да не яде по три пъти на ден месо и да не ходи на курорт поне един път в годината. По време на соца никой не обсъждаше колко месо яде, а парното отопление дори не можеше да се изключва и хората отваряха прозорците, когато им стане горещо.

В някои селища с топли минерални извори (например Момин проход), по време на комунизма в домовете на хората течеше топла минерална вода на цена 20 стотинки за 1 кубически метър. Когато в началото на 1990-те американците се договориха с българското демократично правителство да им отдаде 'ТЕЦ-Марица Изток', на българите в тези райони им казали, че е вредно за здравето да ползват постоянно минерална вода, спряли им минералната вода и я отклонили да изтича в реката. И сега българите плащат по 20 кинта на куб. метър за чешмяна вода, подгрята с американски ток от 'ТЕЦ-Марица изток'.

На 22.06.2017 г. 'НСИ' публикува статистика за бедността в България, според която 39.2% от българите се ограничават при отоплението на жилището си, 34.5% не могат да си позволят да ядат месо, пиле или риба поне през ден и 56.3% от населението никога не може да си позволи почивка извън дома си.

Вероятно германската медия за подривна дейност - "Deutsche Welle" неумишлено е пропуснала в статията си да спомене, че когато през 1990 западняците дойдоха да освободят българите от комунизма, създадоха за българите работни места в златните мини на "Дънди Прешъс Металс", да копаят и изнасят златото на България срещу 1,5% от цената му. На времето германците бяха казали: "Arbeit macht frei" - "Работата те прави свободен".

А неправителствени организации, като например фондация "Конрад Аденауер", са възмутени, че в България все още няма нито един музей, нито постоянна експозиция, които да са посветени на престъпленията на комунизма и да плашат българите с Торбалан. НПО са възмутени и че над 60% от младежите в България не разбирали понятия като Желязна завеса.

"Историкът" Ангел Николов, цитиран от "Дойче веле", критикува начина, по който са изготвени учебниците по история. Той разказва, че в 10-ти клас часовете по история, които са посветени на тоталитарното минало, са общо 18 на брой и акцента падал върху италианския фашизъм и хитлеровия националсоциализъм, докато на съветския болшевизъм са отделени само 3 часа, а на маоизма и българския комунизъм били "отпуснати" по един час.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Вероятно причината за тази "съкратена програма" е учениците да не узнаят, че при тоталитарното минало, всички българи ходеха два пъти годишно на курорт и имаха безплатно здравеопазване, безплатно образование и гарантирано работно място до пенсия. И на семействата с деца, тоталитарната комунистическа държава продаваше жилище на субсидирана цена (около 1/3 от пазарната цена) и отпускаше държавен кредит за 20 години, с лихва по-малка от инфлацията.

А при така наречената демокрация, българите ходят "на почивка" сервитьори по морето за 500 лв. на месец при 16 часов работен ден, хранят се с четири лева на ден, ходят на курорт по 2,5 дни в годината и населението се стопява с по 50.000 души на година. А за болнични, трудещите се даже не могат и да мечтаят.

Няколко столетия преди Западът да разруши цивилизацията на комунизма, разрушава древната цивилизация на Америка, благодарение на огнестрелното оръжие, с което индианците не са разполагали. И през епохата на Великите географски открития западните вестници по същия начин са внушавали на обществото, че индианците в Америка са варвари, канибали и че Запада им носи цивилизация. На днешно време думата 'цивилизация' Западът е заменил с думата 'демокрация'.

"Only when the war propaganda of the victors is entered
into the history books of the vanquished, and this is
also believed by succeeding generations, only then will
our reeducation have succeeded."

Walter Lippmann

"Чак когато военната пропаганда на победителите
се наложи в книгите по история на победените и
следващото поколение ѝ повярва, чак тогава
превъзпитанието може да се счита за успешно."

Walter Lippmann
- американски журналист, писател, главен редактор
на "New York World" и кореспондент на
"New York Herald Tribune"

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker