Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Стандартът на живот през 1990 г.
Стандартът на живот през 1990 г.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Жизненият стандарт при комунизма

Социализъм или комунизъм, асоциира с представата за държавно устройство, при което няма блясък и охолство, няма неонови реклами, нощен живот, лъскави лимузини с баровци и мацки в тях. Мъжете не са привлекателни, защото нямат достатъчно "вторични полови белези" и жените кълват на чужденци.

При комунизма не е възможно срещу почерпка от САЩ, български политици да блокират изгодни за нацията проекти, като например "Южен поток" 🛢 и 'АЕЦ-Белене' и поради това дори и най-богатите при комунизма живеят в апартаменти, а не както под Американско владичество едни да живеят във вили с басейни и водопади, а други да си спират парното и да искат да продават органите си. За сметка на това, по време на комунизма когато някой български младеж се запознае с българска девойка на Черноморието, тя го пита: "Къде следваш?" А на днешно време го пита: "В кой ресторант работиш?"

България през комунизма по стандарт на живота, по данни на ИЧР на ООН, през 1990 г. беше след ГДР, Чехословакия и СССР, но преди Унгария, Полша, Румъния, Куба, Албания и Югославия. Разликата в жизнения стандарт межу България и останалите страни от Източна Европа беше минимална.

На днешно време (2017 г.) България е след всички тях по жизнен стандарт и с огромна разлика по-назад от новите си западни "партньори". Също и всички останали бивши комунистически   държави от източния блок са сринали стандарта си на живот, благодарение преминаване под диктата на Запада. Но България от десетилетия устойчиво поддържа най-ниския жизнен стандарт и най-високо ниво на корупция в Европа, до голяма степен благодарение на малодушието на населението, да си отстояват интересите. В Гърция, във Франция населението постоянно провежда стачки. В Румъния за корупция вкараха политици в затвора. В България хората се вдигат на протести само когато организациите на Джордж Сорос им заплатят.

Когато бюрократите в Евросъюза поискаха да въведат за всички членове отдаване на водоснабдяването на концесии, в Германия милиони се вдигнаха на протест и Евросъюза тутакси им обеща, че няма да приема такова решение. А в България голяма част от населението вероятно дори и не знае, че водата която извира в България, американци им я продават.

В световен мащаб, страните сателити на СССР, по отношение на жизнен стандарт през 1990 г., бяха непосредствено след най-развитите Западни индустриални страни, по данни на ООН. На днешно време някои от източно европейските страни имат стандарта на живот на страните от Третия свят. САЩ през 1990 г. бяха на едно от последните места по жизнен стандарт (не по брой милиардери и хареми!) в сравнение с останалите Западни индустриални държави, а ГДР бяха непосредствено след САЩ.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Като член на "Варшавския договор" и СИВ, България по време на комунизма през 1988 г. заемаше 25-то място от 130 държави в света по БВП. Като член на Евросъюза и НАТО през 2016 г. България заема 88 място в света, по данни на IMF.

По ИЧР, т.е. по жизнен стандарт през 1990 г. България беше на 27-мо място в света, през 2014 г. е на 59-то място в света. Около 59-то място по ИЧР през 1990 г. са заемали банановите републики: Никарагуа, Перу, Еквадор. Днес България заема тяхното място в световната йерархия. А около 27-мо място през 2014 г. заемат Испания и Италия, в които при демокрацията български гурбетчии заминават да работят мръсната, вредна за здравето, унизителна и нискозаплатена работа.
loading...
ИЧР от ООН съществува от 1990-та година. Преди 1990-та година критериий за жизнен стандарт е бил брутен вътрешен продукт на глава от населението (БВП), който информира относно покупателната способност на населението, но не взима под внимание достъпа до образование и медицинска помощ, от което зависи продължителността на живота.


Още по темата:

Жизненият стандарт в България след освобождението от Турско робство

Жизненият стандарт в България пада, от както е в Евросъюза

Животът при комунизма

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker