Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Многомъжество
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Господ решил мъжете и жените да са по равно.
Но на днешно време парите са Господ и те
разпределят мъжете и жените.


Полиандрия/Многомъжество

Полиандрия (от поли … и на гръцки: aner - andros — мъж) е форма на семейство - една от формите полигамия, при която една жена е омъжена за повече от един мъж, за разлика от Многоженство. Някои автори приемат, че тази форма на семейство е породена от Infanticide - аборти или убиване на новородени момичета, вследствие на което настъпва излишък на мъже.

На практика във всички епохи съществува излишък на жени при богатите, а при бедните излишък на мъже. В миналото този излишък на мъже, се е регулирал от войните.

Колкото диференциацията между класите е по-голяма, толкова по-голям е излишъка на мъже, респективно дефицита на жени при бедните. Колкото недостига на жени при бедните е по-голям, толкова по-успешна е проституцията. Колкото по-успешна е проституцията в едно общество, толкова по-нагли стават проститутките. Наглостта замества човешкото достойнство при проститутката.

Колкото контраста между бедни и богати е по-малък, толкова по-малък е дефицита на жени при бедните. В общество, в което всички биха били равни, разпределението между мъже и жени би било по равно и дефицит, както и проституция, престъпност и войни, не биха съществували.

В канализацията на една антична баня в Ашкелон (אשקלון‎) археолози намират през 1988 год. стотици скелети на новородени деца. При провеждане на ДНК-тест се оказва, че костите са на момчета. Предполага се че банята е била използвана за публичен дом и костите са на деца, които систематично са били подлагани на Infanticide, защото на бордеи момчета не са нужни. Съществуват слухове, че на днешно време бебета родени от проститутки в публични домове, ги продават за донори на органи.

Детеубийството се тематизира в приказката Хензел и Гретел.

През 19 век многомъжество е съществувало при алеутите и някои групи ескимоси. На днешно време полиандрия официално е съхранена в някои етнографски групи в Южна Индия, Тибет, Хималая, Северна Нигерия, Конго, а неофициално намира широко приложение в Западните Демокрации.


Още по темата:

Форми на полиандрия

Любовна връзка на разстояние

Ендогамия

Полов отбор

Полиамурия - групово семейство
loading...
Промискуитет - честа смяна на партньора

Сексуална революция

Семейство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker