Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Карта на държавите с разрешено многоженство и разрешена проституция
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Полигамия

Полигамия (от гръцки πολύς polys „много“ и γάμος gamos „брак“) означава формата многобрачие и търпимост на едновременни отношения подобни на семейство, с няколко партньора. В случай, че партньорите са два, става въпрос за бигамия. Полигамията е противоположност на моногамията.
loading...
Полигамията се среща под три разновидности:

Полиандрия

Полигиния

Полиамурия

Съществува и четвърта форма, която се причислява към гнездовия паразитизъм и клептопаразитизма, но би могла да се причисли и към полигамията - така раечената Клептогамия (от гръцки κλέπτειν - кражба и γάμος - женитба).

В съвременното цивилизовано общество, моногамията е идеализирана форма на семейство, многомъжеството е неизбежно следствие от многоженството, а многоженството следствие от разслоението на обществото на класи.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В общество с относително малки контрасти между бедни и богати, както например социалистическото, най-разпространена форма на семейство е така наречената серийна моногамия. Характерен пример за това са икономическия възход както в Западните демокрации, така и в Източна Европа: Епохата на фордизма и сексуалната революция от 60-те и 70-те години на 20 век.


Още по темата:

Ендогамия

Любов

Полов отбор

Промискуитет

Изневяра

Сексуална революция

Хомосексуализъм

Проституция

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker