Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Stephan Sedlacek - Пазар за роби
Stephan Sedlacek - Пазар за роби
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Харемите в Османската империя

Думата 'Haram' (араб. حرام‎) произлиза от еврейската думат 'ḥerem' (חרם), което означава свещено място, район-табу за простосмъртните.

Характерно за Османската култура са харемите (الحريم من أنا همايون). Предполага се, че в териториите заселени с араби 12%-16% от мъжете са имали повече от една жена, докато само 2% от мъжете в Истанбул са имали харем.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Дамите от харема на султана в Османската Империя, са били само чужденки от немюсюлмански страни, тъй като в Османската Империя е било забранено мюсюлмани да бъдат поробвани. На днешно време повечето американски порнозвезди са източноевропейки.

Дамите, с които султана имал само One-Night-Stand, се наричали ikbâl / ‏اقبال. Еничарите също са били от немюсюлмански народности и според някои историци, на най-послушните еничари, султана им пускал по някоя ikbâl като поощрение, аналогично на трудолюбивите затворници в нацистките концентрационни лагери, които получавали купони за посещение в публичния дом на лагера:
Купон за посещение в публичния дом на концентрационен лагера
Купон за посещение в публичния дом на концентрационен лагер


Харемът на султана в Османската Империя се е състоял от около 300 помещения, между които бани, тоалетни, кухни, както и собствена болница за девиците. Болницата в харема на султана разполагала с една зала, една баня, тоалетни, различни манипулационни помещения, едно помещение за къпане на мъртвите и една отделна врата, за отстраняване на труповете.

Най-голямото помещение в харема - хале с балкон за оркестранти, е служело за културни развлечения на султана - концерти, танци. Танцьорките са били избирани и обучавани от жените на султана. Всеки султан е разполагал със собствен оркестър, собствени танцьорки, придворни шутове и джуджета и евнуси за охрана.

С колко помещения е оборудвана 80 метровата яхта "Venus" на Steve Jobs, не е известно. Не е известно и за колко гости е предназначена, каква част от гостите са били източно-европейки и колко от тях са били малолетни. В редки случаи стават обществено достояние оргиите на баровците и то не на олигарси, като Steve Jobs или Михаил Ходорковски а на по-обикновени, като например Йорг Имендорф, женен за Михаела Дановска. Естествено за лихвари от класата на Рокфелер, Сорос и собственика на bTV, дори не се знае дали се разхождат по света с яхти или ползват за разходки самолетоносачи.

Съвременните турски историографи знаят твърде малко за жените в харемите на Османската Империя, тъй като по онова време тяхната съдба умишлено е била прикривана от обществото. Също както след края на Втората световна война, живота в публичните домове в нацистките концентрационни лагери остава табу. Не се знаят истинските имена на наложниците в харема на османите, тъй като са били заменяни с ислямски имена, обикновено персийски наименования на цветя или птици. Не се знае и за техните деца.

Самите обитателки на харемите не са оставили никакви писмени сведения, относно това кога са им били приятни оргиите със султана и кога са се отвращавали. Както при демокрацията на 21-ви век, дамите от Източна Европа не дават изявления пред медиите, кога са им приятни оргиите в западните Gated community и кога се отвращават.

Това, което се знае за някои прословути българки-телевизионни водещи е, че между 13 и 19 годишна възраст са живяли в САЩ и твърдят, че били завършили там средно образование. И очевидно когато са им се появили първите бръчки около очите, са ги изпратили в България, да изкарва прехраната си като сороститутки. Както султана в Османската империя пускал на прилежните си еничари по някоя ikbâl, с която той самият вече се е развличал за една нощ, така и американците пускат на прилежните си ибрикчии в България по някоя българка, завършила средното си образование в САЩ.
loading...
Според немската социоложка от турски произход Elçin Kürsat, сигурно е едно, че след първите две поколения османски султани, жените им не са имали нито мюсюлмански, нито турски произход. Това също означава, че султаните в Османската империя са се женели по любов, а не по сметка, както западняците.

Според съвременните турски историографи, чужденките в османските хареми и похотливостта на султаните, са причината за рухването на Османската Империя.


Още по темата:

Забрани в харемите

Българките - най-грозните жени в Османската империя

Султаните в Османската империя се женели по любов

Многоженство

Османските хареми в изобразителното изкуство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker