Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
детско облекло
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ценообразуване

Съществува принципна разлика между ценообразуването при плановата и при пазарната икономика. Ценообразуването на храните при социализма, зависи от разходите за производството им. Например цената на рибните продукти, е значително по-ниска, от продуктите от свинско месо, защото рибата не изисква специално отглеждане.

Цената на обезмаслено мляко и млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и цената на типов или ръжен хляб, също е по-ниска, поради по-ниските разходи при производството на тези продукти.

При капитализма цените на типов/ръжен хляб, на обезмаслено мляко, на риба, са относително и абсолютно по-високи, от тези на бял хляб, свинско месо и мляко с висока масленост. Защото белият хляб, свинското месо и високото съдържание на масленост водят до скъсяване продължителността на живота - ефект желан и култивиран от господстващите, по отношение на трудещите се.

Цената за детско облекло и обувки при социализма е два до три пъти по-ниска, от тази за възрастни. По-голямата част от населението през епохата на социализма, обяснява ниските цени на облеклото и обувките за деца, с по-малкото материал, необходим за изработването им.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Цените на стоки за деца при неолиберализма пардон при демокрацията са високи, дори по-високи от тези за възрастни, защото така наречената демокрация е основана на социален дарвинизъм и отглеждането на деца трябва да бъде лукс и да не е достъпно за всеки. По-голямата част от населението при демокрацията, обяснява високите цени на облекло и обувки за деца, с по-трудната изработка на малки предмети.

Характерно за капитализма е цените да се увеличават до пределния праг на търпимост, както при Deepthroating. И когато населението започне да се задушава и излезе на улицата да протестира, аналогично на повръщането при "дълбоко гърло", тогава цените леко падат, както се случи през март 2013 година. След временно затишие, отново цените стават непоносими за тези, които изкарват прехраната си с труд. И след социални вълнения отново се разрешава на работниците да си поемат малко въздух до следващия шуб.


"Nowadays people know the price of
everything and the value of nothing."

Oscar Wilde

"На днешно време се знае цената на всичко,
но на нищо не се знае стойността."

Оскар Уайлд


Още по темата:
loading...
Цени при социализма

Покупателна способност на населението

Жизнен стандарт

Инфлация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker