Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
липса на любов
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"The Giver"

Социално-фантастичният филм "The Giver" (2014), режисьор Phillip Noyce, пресъздава дистопично общество от 2048 год. След поредната война, човечеството решава да наложи равенство между хората, които се обличат с идентични дрехи, живеят в идентични домове и между тях не съществува завист и конфликти. Привидно перфектно общество без войни, мизерия и насилие. Цената на това перфектно общество е загуба на индивидуалността на хората, дори хората не различават цветове, а виждат всичко в черно-бяло. За целта хората доброволно приемат наркотик, който потиска емоциите им, изтрива паметта им и хората нямат право да лъжат.

За да представят в силно негативен план такова общество, в което всички негови членове имат равни права, авторите на филма натъртват на липсата на любов. Като че ли любов има само в експлоататорските общества.

Идеята на филма е да внуши на зрителите, че капиталистическото общество, основано на войни, глад, насилие и лъжи е за предпочитане, от колкото общество, в което всички негови членове са равни, като например социалистическите държави.

За целта авторите на филма си помагат с доста изтъркано пропагандно клише, че в общество, в което всички негови членове са равни, любовта е забранена.

"The Giver" получава предимно негативни оценки на западните кино-критици, относно драматургията, изразните средства и липсата на оригиналност. Но с характерното за Запада лицемерие, никой кино-критик не обсъжда натрапливата анти-комунистическа и антисоциална пропаганда във филма.


Още по темата:

Пропаганден филм
loading...
Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker