Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
"Captain Phillips"

"Captain Phillips" е филм от жанра доку-драма от 2013 г., режисьор Paul Greengrass. "Captain Phillips" тематизира пиратското нападение над американския товарен кораб "Мерск Алабама" на 8 април 2009 г.

Филмът се възприема от Западната критика с възторг, въпреки че антагонистите са интерпретирани еднослойно - злодеи и добродетелни, а действието във всеки един момент от филма е предсказуемо и зрителите още в началото на филма вече знаят края му.

Сомалийските пирати във филма са примитивни, низкоинтелигентни и ръководени от низки страсти, поради което американците ги надхитрят и избиват. А главатарят на пиратите мотивира престъплението, като желание да отиде в САЩ и да си купи американски автомобил. А на въпроса на похитения капитан Ричард Филипс, защо не си изкарва прехраната с честен труд, пирата отговаря, че само в САЩ е възможно човек да се препитава с честен труд.

Както във филма, така и в действителност американците избиват трима пирати, а главатаря им вкарват в американски затвор за 33 години и девет месеца. Но във филма не се споменава, че осъдения пират е бил 15 годишен по време на произшествието и че пиратите, които американците са надхитрили и избили, са били малолетни. Освен това осъденият на затвор пират, във филма е подлъган от американците и заловен. В действителност 15 годишният пират е ранен и сам се предава.

Иначе филмът следва указанията на Збигнев Бжежински в книгата му "The Choice: Global Domination or Global Leadership", където на страница 48 посочва, че всеки трябва да има чувството, че иска да стане американец.Още по темата:

Пропаганден филм

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker