Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
"Shame"/"Срам"

Филмът "Shame"/"Срам" от 2011 год. на режисьора Steve McQueen, на преден план тематизира психо-социалните проблеми на промискуитетен мъж, страдащ от хиперсексуалност.

Главният герой (Michael Fassbender - "Светлина между два океана / The Light Between Oceans") живее в Ню-Йорк, работи на трудов договор, пътува с метрото и навсякъде среща жени, които са готови на безплатен секс. Всеки негов опит за запознанство в града на мечтите - Ню-Йорк, се увенчава с One-Night-Stand.
loading...
Героят кани колежката си от работата в хотел, среща в бара непозната жена и пред очите на приятеля ѝ бърка във влагалището ѝ. И дори в метрото - мястото, където навсякъде по света никоя жена не би обърнала внимание на мъж, героят се заглежда по млада семейна жена, която показва готовност да задоволи желанията му. Просто така, без някаква материална изгода или перспектива за такава.

И всичко това в държавата, в която е рисковано дори мъж да се окаже сам с жена или дете в асансьор или друго публично място и да бъде обвинен в сексуален тормоз и осъден на затвор.

Идеята на филма "Shame" е да внуши на зрителите, че това, което в капиталистическото общество е достъпно само за една тънка прослойка от мъжете, за всички живеещи в Ню-Йорк е реалност.


Още по темата:

Пропаганден филм

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker