Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"1944"

"1944" е естонско-финландски филм от 2015 г., режисьор Elmo Nüganen (Элмо Нюганен), който тематизира участието на Естония във Втората световна война.

Филмът започва със следния текст: "В 1939 г. СССР сключва с Нацистка Германия Пакт за ненападение, а след седмица започва Втората световна война." Точно в стила на учебниците по история за училищата в Япония, поръчани и финансирани от Джордж Сорос, в които пише, че през Втората световна война Русия воювала срещу Япония и през 1945 г. върху Япония били пуснати атомни бомби.

"1944" на Elmo Nüganen не се задълбочава с анализи на характерите. Сцените на сраженията приличат на пропагандните филми от 1960-те, предназначени за детска публика: Нацистите се сражават храбро, докато войниците от Червената армия крещят "ура" и тичат хаотично по полето, при което нацистите ги избиват като дивеч. Самолети на Красная армия атакуват позициите на нацистите, но не стрелят по войниците, а по мирните жители и децата, тръгнали да се евакуират. Десетина естонски СС-войници, въоръжени с пушки и автомати, се справят успешно с танкова девизия и избиват стотици войници на Червената армия.

Все пак филмът на Elmo Nüganen "1944" в един аспект представя реалността: Естонците, които се въодушевяват от нацизма и се сражават в редиците на СС докато Германия е в настъпление, когато Червената армия е вече на естонската граница, същите естонски фашисти се присъединяват към Красная армия. Действия, които много напомнят на комунистическата номенклатура в България, които възхваляваха преди 1989 г. Тодор Живков, а на днешно време лобират за Шеврон и Уестингхаус.

Въпреки че авторите на филма, го самоопределят като исторически филм, "1944" на Elmo Nüganen не може и не иска да пресъздаде исторически събития. Той пресъздава актуални събития от 2015 г. - хибридна война, която Запада води срещу Русия. А за тази цел, филмът е много добър. Възхвалява нацизма и осмива Червената армия.Още по темата:

Пропаганден филм
loading...
Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker