Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"Anonyma - Eine Frau in Berlin"

Немският филм-драма "Anonyma - Eine Frau in Berlin" (2008), режисьор и сценарист Max Färberböck, е направен по автобиографията на Marta Hillers - един уникален исторически документ, който разказва за постапокалиптична Германия в последните дни на Втората световна война.

"Anonyma - Eine Frau in Berlin" тематизира изнасилванията в края на Втората световна война. В момента на капитулация на Нацистка Германия държава не съществува, не съществуват германски пари, както и не съществуват германски закони и жените са обща собственост, както в праисторическото общество.

Първоначално жените са яростни, някои се самоубиват от безизходица, но много скоро си изработват тактика за оцеляване. За да не стават обществена атракция, жените се прилепват към някой окупационен офицер, който срещу сексуални ласки, в замяна ги защитава от групови изнасилвания.

Подобна тактика, жените прилагат и в мирно време, когато усетят, че съществува опасност от нежелан караминьол, например при пиянски/ наркомански   оргии по вили извън населени места.

Сексуалната връзка във филма/в биографията на авторката, основана на тактика за оцеляване, постепенно се превръща в любов, но поради предсъществуващо психическо травматизиране от войната, двамата партньори остават врагове.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По отношение на драматургията, режисьорската и актьорската работа, филмът е на високо професионално ниво. "Anonyma - Eine Frau in Berlin" не пенетрира зрителите с отвратителни сцени на насилие. Изнасилванията са само загатнати. Вероятно поради тези обстоятелства, филмът е прожектиран само в девет киносалона в САЩ (limited release), а западните филмови критики не са позитивни.


Цитат от филма "Anonyma - Eine Frau in Berlin":
"Ако руснаците ни причинят само малка част от онова, което ние им причинихме, то в Берлин няма да остане нито един немец."


Още по темата:

Изнасилвания по време на война

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker