Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Пропаганден филм
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Child 44 / Дете 44

СССР, комунизмът и Варшавският договор вече четвърт век не съществуват. Но Русия все още се инати да отдаде националните си блага на задокеанските лихвари, по примера на останалите Източно-европейски държави. И те лихварите неуморно продължават да очернят комунизма - главния виновник за несбъднатите им мечти.

Филмът "Child 44" / "Дете 44", като един от воплите на разочарованите лихвари, очерня комунистическото управление на СССР в годините след Втората световна война. Целият филм е сниман при мрачно и дъждовно време, за да внуши на зрителите, че при комунизма дори и слънцето не грее. Слънце има само за Западните демокрации. Единствено сцените, в които комунистическата диктатура се разправя с про-западни предатели, са снимани на слънце. Авторите на филма искат да внушат, че западните агенти искат да донесат светлина, топлина и щастие на руския народ.

Главният герой - .... през целия филм е сниман с точково осветление от горе, което хвърля плътна сянка под носа му, за да имитира мустаците на Адолф Хитлер - приом, копиран от един от филмите с Луи дьо Фюнес.

"Child 44" излиза по екраните в момент, в който Русия и останалите страни от бившия СССР честват 70 годишнина от победата над нацизма, поради което Русия, Украйна.... решават да забранят филма за прожекции на своята територия.
Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker