Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
14+
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"14+"

"14+" от 2015 г. по сценарий и режисура на Андрей Зайцев е руски филм от жанра Тийнейджърски филм- мелодрама, тематизиращ първите стъпки в любовта на 14 годишни деца в Русия.

Протагонистите във филма носят дрехи с изрисувани върху тях американското и британското знаме и герои от американската поп-култура - Супермен , което говори за това, кой е финансирал филма. Диалозите между протагонистите в "14+" целят да създадат атмосфера на общество от много прости, примитивни и невъзпитани хора. Лайтмотив са отношенията между подрастващите и техните родители и учители, като филма се стреми да внуши пълно безсмислие родителите и учителите, да възпитават децата.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Момичетата се интерпретират като злоради садистки. Момчетата се организират в банди, които се напиват и устройват зрелищен побой на стадион. Момичетата седят като зрители на скамейките, подклаждат момчетата да се окървавяват, крещят от удоволствие и снимат с мобилен телефон зрелището.

И както родителите и учителите на децата, така и полицията, са интерпретирани във филма като дебилни алкохолици, а 14 годишните деца пият алкохол, пребиват се от бой и се занимават със секс. В края на филма, абшпанът (Closing credits) върви на фона на песен, в която се повтаря "ние сме пияни, ние се родихме пияни и пияни ще умрем..."

Идеята на "14+" е от една страна на релативира зачестилите случаи на деца на Запад и особено в САЩ, които в състояние на амок разстрелват свои съученици и учители. От друга страна филмът "14+" цели да тривиализира конфликта между поколенията, както и моралната деградация, като ги представи за нещо естествено - мейнстрийм.

Един от методите на психологическата война е подклаждане на конфликт между поколенията. В българските казионни медии проблемите между поколенията се интерпретират като естествени и вечни. Срещу тях не може и не трябва да се противодейства, също както срещу демографската криза на българите и заграбването на националните им блага от западни корпорации не може и не трябва да се противодейства.

Филмът се препоръчва на всеки, който си задава въпроса, какво е сбъркал във възпитанието на децата си, че те му се надсмиват и изобщо не искат да разговарят с него. Както се препоръчват филми, като "San Andreas" (2015) режисьор Brad Peyton, "2012" (2009) режисьор Roland Emmerich, "Taken" (2008) режисьор Pierre Morel, на всеки, който си задава въпроса, какво е сбъркал в отношенията със съпругата си, че жената на стари години хуква да се развежда.


Още по темата:
loading...
Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker