Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Феминистки/хомосексуалистки филм
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Нашето лято / La belle saison (2015)

Сценарист: Катрин Корсини/Catherine Corsini, Лорет Полмънс
Режисьор: Катрин Корсини/Catherine Corsini
В ролите: Сесил Де Франс, Изиа Ижлен, Ноеми Лвовски, Жан-Анри Компере, Кевин Азис, Бенжамин Белекур, Летиция Дош, Сара Суко, Калипсо Валуа и др.
Държава: Франция, Белгия
Година: 2015
Времетраене: ~105 минути

"Нашето лято / La belle saison" (2015) е филм, който пресъздава епохата на сексуалната революция и подема на феминизма в началото на 1970-те.

Сюжет

Делфин (Izïa Higelin/Изиа Ижлен) е на 23 години, отраснала в селско семейство лесбийка, която изпитва влечение само към жени. Един ден, тя заминава за Париж. Карол (Cécile De France/Сесил Де Франс) е 35 годишна парижанка, феминистка, хетеросексуална. Тя живее с постоянен любовник - Мануел.

Делфин е лесбийка и се присламчва към феминистките не поради политически възгледи, а да забърсва между тях жени за секс. Хетеросексуалната Карол в началото отблъсква опитите на Делфин за интимност. Впоследствие от любопитство решава да опита и постепенно се влюбва в Делфин. Обстоятелствата разделят двете любовници, но хетеросексуалната Карол загубва интерес към мъже, започва да живее с жена-лесбийка и с гордост заявява, че вече няма нужда да се предпазва от забременяване, защото е сменила "резбата".
loading...
Доколко е възможно хетеросексулен човек в зряла възраст, да бъде превъзпитан в хомосексуален, все още няма научни изследвания. Но очевидно повече има смисъл да се инвестира в поощряване на хомосексуализма, чрез развлекателната индустрия, СМИ, протежиране на хомосексуалисти в политиката и пр. ръководни длъжности, отколкото да се ивестира в жилища, детски градини и работни места.
Едуар Мане - Олимпия
Почти през целия филм, 39 годишната Cécile De France се показва чисто гола в най-различни пози, на фона на външно непривлекателната 23 годишна Izïa Higelin. Такъв похват на контраст се е използвал в изкуството и в миналото. Например картината на Édouard Manet (1832-1883) - "Olympia" (1863), на която е изобразена гола жена с порцеланово бяла кожа на фона на африканка- слугиня. В епохата на Великите географски открития, африканците са били интерпретирани като грозни, за да се мотивира поробването им.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Идеята на "La belle saison" е да внуши на женската публика, че една 40 годишна жена може да е по-привлекателна от една 20 годишна жена: Колкото повече една жена остарява, толкова по-привлекателна става. А и според филма след 35 г. е възможно жената да намери щастието си, особено ако смени сексуалната си ориентация.

И ако до 35 годишната си възраст жената не се е омъжила, по-добре да не бърза да ражда извънбрачно, а да опита да смени сексуалната си ориентация.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker