Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Петдесет нюанса черно

"Петдесет нюанса черно" / "Fifty Shades of Black" (2016) е пародия на филма "Петдесет нюанса сиво" (2015), който от своя страна е до някъде remake на ереотичния трилър "Девет седмици и половина" / "9½ Weeks" от 1986 година.

"Петдесет нюанса сиво" / "Fifty Shades of Grey" тематизира сексуалните отношения между богат мъж и бедна жена. "Петдесет нюанса сиво" не е обременен от традиционното за американското кино пропагандно клише: Богатите са благородни филантропи, а бедните - алчни и коварни. И въпреки огромния си касов успех, "Петдесет нюанса сиво" получи предимно негативни рецензии, негативната награда "Златна малинка" и западните медии съобщиха, че голяма част от публиката също го била оценила негативно.

Очевидно "Златна малинка" е точно толкова контрапункт на "Оскар", колкото червените соросоиди на сините соросоиди.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Марлон Уайънс е продуцент и сценарист на пародията "Петдесет нюанса черно", заедно с дългогодишния си партньор Rick Alvarez и режисьора Michael Tiddes. Marlon Wayans изпълнява и главната роля на тайнствения бизнесмен Christian Black. Kali Hawk ("Шаферки") пък е младата дама, привлечена от богатството на г-н Black и неговата стая за забранени игри.
loading...
"Петдесет нюанса черно" / "Fifty Shades of Black" освен че пародира нашумелия "Fifty Shades of Grey", той пародира и афроамериканците, с неприкрит расизъм. В началото на филма главната героиня (Kali Hawk) пита как бизнесмена е постигнал такова богатство, на което той ѝ отговаря, че както всички афроамериканци и той е забогатял от търговия с наркотици. Когато майката на богаташа го сварва с поредната му любовница (афроамериканка), тя го съветва, че е достатъчно богат и трябва да общува с бели жени.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker