Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Добри момчета или лоши момчета
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Баща в излишък/Daddy's Home

Режисьор Шон Андърс
Продукция:
Уил Феръл, Адам Маккей, Крис Хенчи, Джон Морис
Сценарий:
Брайън Бърнс, Шон Андърс, Джон Морис
В ролите:
Уил Феръл, Марк Уолбърг
Музика: Майкъл Андрюс
Жанр: комедия
Премиера: 25 декември 2015 г.
Времетраене: 96 мин.
Страна: САЩ
Език: Английски език

„Баща в излишък“/ „Daddy's Home“ е американска кинокомедия от 2015 г. на режисьора Шон Андърс. Премиерата на филма в САЩ е на 25 декември 2015 г., в България на 22 януари 2016 г.

„Баща в излишък“ тематизира конкурентна борба между пастрок (Уил Феръл) и бивш съпруг (Марк Уолбърг), който е биологичен баща на децата. Брад (Уил Фарел) е любящ пастрок на двете деца на съпругата си, които обаче не го харесват. Брад (Will Ferrell) олицетворява стереотипа "nice guy", а "bad boy" е биологичният баща на децата - Дъсти (Mark Wahlberg), който е зарязал семейството си преди години.

Детето е подложено на мобинг от ученици от по-горните класове, а доведеният баща не знае какво да предприеме, за да го защити. Затова пък биологичният му баща го поучава, че всичко на този свят се решава с насилие и обучава детето да се бие.

В реалния живот често се случва момчета в училище да стават жертва на мобинг от група побойници. И да се съветва детето физически да се противопостави на група хулигани, е възможно най-неудачният съвет. Ефективно може да се противодейства асиметрично. Например да въвлича инициаторите на мобинга в нарушения, след което да ги клевети на ръководството. Или да се договаря с други физически по-силни деца (от по-горните класове), които постоянно да малтретират и бият инициаторите на мобинга. Както впрочем са отношенията и между държавите: Слабите държави търсят покровителство от велика сила, която да ги защити от колонизиране.

Идеята на американския филм е да подучва бъдещите защитници на отечествата си, на възможно най-грешната тактика - при очевидно превъзходство на противника, да излизат в директни сражения. Американците от десетилетия трупат горчив опит с воденето на асиметрична война в Ирак, Либия, Афганистан, а в по-далечното минало и във Виетнам.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker