Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Райски птици / Райські птахи / Райские птицы

Премиера в България: -
Световна премиера: 10.02.2009
Жанр: Драма
Държава: Украйна
Времетраене: ~ 94 минути
Възрастова група:
Сценарист: Рустам Ибрахимбеков
Режисьор: Роман Балаян
В ролите: Оксана Акиншина, Андрей Кузичьов, Олег Янковски, Егор Позенко, Сергей Романюк

Сюжет:

Действието във филма "Райски птици" се развива в 1981 година в СССР. Времето на масовите преследвания по политически причини са вече анахронизъм, но все още е забранено да се слушат чужди диверсионни радиостанции и хората се притесняват да споделят с непознати какво действително мислят. Все още всяко почукване на вратата ги смущава. КГБ подслушва телефонните линии на политически ненадеждните, опитва се да унищожи всяко несъгласие с режима.

Протагонистите се въодушевяват от Запада, пишат романи в стила на дисиденти, с които романи се опитват да направят кариера на Запад.

Алегорично героите, окрилени от омразата си към комунизма, започват да летят и успяват да избягат на Запад. Но пристигнали там, те загубват способността си да летят, а западняците изискват от тях публикуване на антикомунистеческите романи. Младата двойка влюбени ентусиасти, остават без препитание на Запад и жената започва да проституира за да се издържат.

"Райские птицы" тематизира наивността и желанието на хората в Източна Европа за свободно придвижване зад граница, което по време на коунизма им бе отнето.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker